26 C
Pécs
vasárnap, július 21, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletPéterffy Attilával és Mellár Tamással is találkozott a nagykövet, akit Pécsett is...

Péterffy Attilával és Mellár Tamással is találkozott a nagykövet, akit Pécsett is présemberezett a kormánymédia

Kétnapos látogatásra érkezett Pécsre hétfő délelőtt David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete. 

A diplomatának egyetlen sajtónyilvános programja volt, pontosabban egy fél. Kora délután felkereste a PTE Szentágothai Kutatóközpontját, azon belül is a víruslabort tekintette meg, és megbeszélést folytatott az egyetem vezetőivel. Mindennek nyilvános része Pressman érkezése volt, itt készíthettek videókat és fotókat a sajtó képviselői.

https://www.facebook.com/pecsma.hu/videos/1160944704587487/

A helyi sajtó úgy tudta, hogy a diplomata egyetemi látogatása sajtónyilvános lesz, végül azonban a biztonságiak kitessékelték az épületből az újságírókat, még mielőtt Pressman megérkezett.

A pécsi kormánymédia egyébként a szokásos kommunikációs paneleket felvonultató hangulatkeltéssel, például a kormányfő által útjára engedett présemberezéssel hangolt az Orbán-kormányt gyakran bíráló Pressman érkezésére, de a kormánypártok helyi politikusai sem tétlenkedtek. A Fidesz és a KDNP egy-egy pécsi közgyűlési képviselője például hétfő délelőtt tartott egy elég nyögvenyelős online „sajtótájékoztatót”, amiben lényegében azt nehezményezték, hogy velük nem találkozik a diplomata.

David Pressman felkereste az Emberség Erejével Alapítvány irodáját, ellátogatott Keszübe, ahol találkozott a község polgármesterével és Mellár Tamás ellenzéki országgyűlési képviselővel, aztán a pécsi városházán Péterffy Attila polgármesterrel, és Ruzsa Csaba alpolgármesterrel folytatott megbeszélést.

„Az egyeztetés során több témát is érintettünk. Beszéltünk egyebek mellett Pécs problémáiról és sikereiről, de szóba került befektetések elősegítése is. Nagykövet úrral rendkívül konstruktív beszélgetést folytattunk. Úgy váltunk el, hogy folytatjuk a megkezdett párbeszédet” – írta közösségi oldalán a polgármester.

Úgy tudjuk, a diplomata Pécsett tölti az éjszakát és kedden is lesznek programjai a városban.

https://www.facebook.com/peterffyattilapecs/posts/pfbid037eKQhRoCrE3SQbJtz8LaeGFKdAeZJyjBa3YCVtDWnD1aDmPtgKpaLV8SJuWpjvwXl

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő