21 C
Pécs
csütörtök, július 25, 2024
KezdőlapHírzónaPolgári Védelmi Világnapot ünnepeltek a pécsi tűzoltók

Polgári Védelmi Világnapot ünnepeltek a pécsi tűzoltók

Sajtóközlemény: „Március 2-án az igazgatóság tanácstermében megünnepelték a Polgári Védelmi Világnapot.

A rendezvény megnyitójában Dr. Góra Zoltán tűzoltó ezredes köszöntötte a társszervek, a Megyei Védelmi Bizottság és a Mecsek Mentőcsoport tagszervezeteinek képviselőit. Az igazgató külön köszöntötte Bodor Csabát és Baranyai Szilárdot, akik a budapesti központi ünnepségen „Magyarország biztonsága érdekében végzett kiemelkedő polgári védelmi szolgálat elismeréséért” Díszoklevél és Emlékérem kitüntetésben részesültek.

A megnyitót követően Domján Gábor tű. őrnagy megyei polgári védelmi főfelügyelő ismertette a polgári védelem rendszerének a kialakulását, a napjainkban történő átalakítását és a jogszabályváltozások révén meghatározott jövőbeni elvárásokat. Beszédében kiemelte a Mecsek Mentőcsoport megalakulását, a gyakorlatokon, beavatkozásokon történt alkalmazását. A csoportnak célul tűzte ki a 2012. május hónapra tervezett nemzeti minősítés megszerzését.

A rendezvény zárásakor az igazgató megköszönte az önkéntes és a társzervek polgári védelemmel kapcsolatos tevékenységét. Külön elismeréssel beszélt a rendőrségnek a rendkívüli téli időjárás alatt végzett munkájáról.”

Forrás: Pécsi Tűzoltóság

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő