Polics: ha a DK-s nyer, akkor migránsokat telepítenek az üres lakásokba

Hirdetés

Amennyiben a Demokratikus Koalíció jelöltje, Nagy Ferenc nyeri meg a választást a Komlót is magában foglaló választókerületben, az üresen álló, olcsón megvásárolható lakásokba migránsokat telepítenének, mondta a Pécsi Újság.hu beszámolója szerint a város polgármestere, Polics József. A fideszes politikus hozzátette, ebben az esetben a komlóiak életveszélyben lesznek.

Keddi sajtótájékoztatóján Polics József, Komló polgármestere azt mondta, hogy a komlóiak biztonsága forog ugyanis kockán.

A polgármester kifejtette, 2002 óta most először fordul elő, hogy egyetlen baranyai választókerületben, így Komlón sem indul szocialista jelölt, akikkel korábban komoly csatákat vívott. Szerepüket viszont átvették a Gyurcsány-párt, a DK jelöltjei, Komló esetében Nagy Ferenc.

– Gyurcsány és pártjának jelöltje életveszélyes Komlóra nézve – szögezte le Polics József. – Gyurcsány korábban a migránsokról szólva azt mondta, ünneplő tömeg érkezett hozzánk, Molnár Csaba úgy fogalmazott, akkor lenne boldog, ha sokkal többet be tudnánk fogadni. A DK komlói jelöltje pedig most azt mondta, hiba volt megépíteni a műszaki határzárat, helyette például az egészségügyet kellene rendbe tenni. S ez a jelölt indul Komlón!

A polgármester hozzátette, Gyurcsány mindig szembe ment a magyarokkal, most is a magyarok érdeke ellen kampányolt, amikor el akarta venni a határon túlra rekedtek szavazati jogát. Úgy fogalmazott, amikor 2015-ben elözönlötték a migránsok az országot s vele Baranyát, Gyurcsány akkor is szívesen fogadta őket.

– Sok minden elhangzott, hogy hol kellene elhelyezni őket, például üresen álló laktanyákban. Amikor azt hallottam, hogy üres lakásokba, akkor felállt a hátamon a szőr. Mindenki tudja, hogy Komlón sok ilyen van és olcsón meg is vásárolhatóak. Ha a DK jelöltje nyerne, a nyilatkozatiak alapján megvásárolnák azokat, és migránsokat telepítenének a városba. Életveszélyben vagyunk, el a kezekkel Komlótól!

Polics József felidézte, mekkora riadalmat okozott a városban, amikor néhány éve távol-keleti országból származók vásároltak meg Komlón 16 lakást. Ők jogszerűen érkeztek, nem rontottak rá a városra, mint ahogy azt a migránsok tennék.

– Mi eddig azért dolgoztunk, hogy Komló fejlődjön és biztonságos legyen, most pedig veszélyben van – zárta gondolatait a polgármester.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét