Fotómontázsok tervezése

Digitális világunkban az élet megszámlálhatatlan képkockából áll. Ezeket a mobiltelefonok kameráival vagy fényképezőgépekkel, de akár digitális kamerák segítségével is rögzíthetjük. Pont ezért vált napjaink legnagyobb slágerévé a vászonképek mellett a montázs vagy kollázs megjelenítésű falikép.

Egy vászonkép elkészítéséhez digitális fényképre van szükség. A montázsnak köszönhetően azonban megkímélhetjük magunkat a számtalan jó felvétel válogatásától.

Montázsok, kollázsok

Mind a két szó francia eredetű. Az előbbi jelentése összeillesztés, az utóbbié ragasztás. A gyakorlati életben a két stílus mára teljesen egybeforrt. Maga a montázs stílusa eleve is a fotózásnak köszönhetően alakult ki. Ezeket eredetileg úgy montírozták össze, hogy azok továbbra is egységes képet adjanak ki. Ez az egységes stílus inkább a mozaikokban figyelhető meg manapság. Viszont ebben az esetben a képet alkotó felvételek nagyon apróak, így látványban nem nyújtanak nagy élményt. Talán pont ezért mindenki a montázs vagy a kollázs választását részesíti előnyben.

Stílusaik

A montázsok stílus alapján lehetnek rendezettek vagy rendezetlenek. Ez az elnevezés igazából az elkészítési módra utal. Rendezett montázs esetében a képek egymáshoz viszonyítva szabályosan állnak. Rendezetlen esetén értelemszerűen szinte bárhogyan elhelyezkedhetnek.

Stílustól és egyedi ízléstől függően elkészíthetjük az egyedi montázsunkat. A képek számában szinte korlátaink sincsenek. A képek lehetnek azonos állásúak, azonos méretűek, de akár változatosak is. Ez mind csak attól függ, milyen az egyedi ízlésed, és mennyi képet választottál a montázsod elkészítéséhez.

Elkészítés

Az internet világának köszönhetően számtalan ötletet, lehetőséget és tippet is összegyűjthetsz. A vászonfotó ötletek áttekintése nagyon hasznos segítség lehet a jövőbeni vászonképed elkészítéséhez. Az elrendezések mellett még további egyedi megoldásokat és valódi, már elkészült ötleteket is megtekinthetsz.

Montázsok tervezésében appok és online weboldalak is a segítségedre lehetnek. Ezek segítségével mér kezdők is színvonalas egyedi montázsokat alkothatnak meg. Azonban ha biztosra szeretnél menni, profikra is bízhatod a folyamatot. Így ezzel kapcsolatban a Vászonkép Szalont keresd fel.

Természetesen a montázs megtervezésének a költsége már a vászonképnyomtatás árában benne foglaltatik. Az általuk vállalt száz százalékos garancia pedig maximális biztonságot nyújt neked azzal szemben, hogy csalódás érjen. A folyamat eredményeképpen pedig otthonod falát a Te kedvenc fotód vagy fotóid fogják vászonra nyomtatva ékesíteni.

(x)