Ha ingatlanvásárlásra kerül a sor, akkor legtöbben a frekventált nagyvárosokat helyezik a fókuszba. Nem véletlen, hiszen a karrier kibontakoztatása, a szabadidő minőségi megélése, a kulturális és oktatási lehetőségek rendszerint az ilyen városokban érhetőek el. Ez alól Pécs sem kivétel. Egyetemi város lévén minden tanévben több ezer hallgató lepi el a várost, ezért az ingatlanpiacon az albérletek is szép számmal jelen vannak. A város sajátos hangulata, számos látnivalója és a környék kirándulási lehetőségei sokakat vonzanak a területre akár végleges letelepedési céllal is.(x)

hirdetés
Uránia Mozi

Panelek és Mecsekoldal-beli luxusingatlanok
Pécs – hasonlóan sok más magyar nagyvároshoz – egyaránt kínál paneleket és egészen extrém áron lévő luxusingatlanokat is. A Mecsek oldalában többszintes, minden extrával ellátott, prémium kategóriás házak, lankás telkekkel várják azokat, akik számára nem az anyagiak az elsődlegesek az ingatlanvásárlás során. Mivel nagyvárosról van szó Pécs esetében, így a klasszikus panelek is messze többért érhetőek el, mint hazánk kisvárosaiban. Az ingatlanárak emelkedése a startlak.hu szerint megmutatkozik a pécsi ingatlanpiacon is, hiszen milliókkal többért kínálják a tulajdonosok a házakat, mint amennyiért néhány éve vásárolni lehetett.

Beruházási célú ingatlanvásárlás
Pécs városában nagy érdeklődés mutatkozik az albérletek iránt. Nem véletlen, hiszen az egyetemi hallgatók a kollégium kényelmetlenségei helyett gyakran választják inkább az albérletet. A beruházási célú ingatlanvásárlás tehát remek lehetőségeket kínál azok számára, akik szeretnék a jövőben bérleti díjjal kiegészíteni havi bevételeiket. Hasonlóképp népszerűek a kereskedelmi célra alkalmas ingatlanok, melyekben szintén kitűnő anyagiak rejlenek.

Méregdrága albérletek
A pécsi albérletek minden korábbinál magasabb áron elérhetőek. E tekintetben nem mérvadó az sem, hogy a belváros közelében helyezkedik-e el az ingatlan, hiszen az onnan távoli panelekben is közel százezer forintos áron kínálják az albérleteket a tulajdonosok. Bár a garzonok valamivel olcsóbban elérhetőek, de alapvetően elmondható, hogy az albérletek árai igazodnak a hazai nagyvárosokban tapasztalható árszínvonalhoz. Ennek ellenére tény azonban, hogy sokan érdeklődnek irántuk. Vannak, akik nem engedhetik meg maguknak a jelenlegi ingatlanárak mellett a vásárlást, mások csak időszakos jelleggel tartózkodnak a városban, vagy például felsőfokú tanulmányaik idejére keresnek szállást. Számukra az albérletek kínálják sok esetben a járható utat.

Oktatási-, kulturális-, és munkalehetőségek
Ugyan gyakran megkérdőjelezik a város lakói, hogy valóban széles körű lehetőségek találhatóak-e ott meg az elhelyezkedéshez, de aki igyekezett már kisvárosban munkát vállalni, az pontosan tudja, hogy a város mérete nagymértékben megkönnyíti az elhelyezkedést. Nem csak emiatt keresettek azonban a pécsi ingatlanok, hanem a város által kínált oktatási – és kulturális lehetőségek apropóján is. Pécs nem véletlenül kedvelt idegenforgalmi célpont, hiszen épített emlékei és az általa kínált látnivalók sokak szívéhez közel állnak.

Közel a természethez
A Mecsek és környéke páratlan természeti értékekkel bír. Túraútvonalak, kirándulóhelyek, tavak várják azokat, akik friss levegőre vágynak és szeretnének kiszakadni a nagyvárosi rohanásból. A festői tájak az év minden időszakában remek választásnak bizonyulnak, és a környékbeli kirándulóhelyeken a víz, az erdők, az aktív sportolás és a fényképezés szerelmesei egyaránt megtalálják számításukat. A kifogyhatatlan programlehetőségek szintén vonzóak akkor, ha lakóhelyválasztásról van szó.(x)

Forrás: startlak.hu