Egy szakma, amit 4 nap alatt megtanulhatsz, és amihez csupán két dologhoz kell értened: a kávéhoz és az emberekhez. De pontosan mit is kapsz akkor, ha egy intenzív képzés keretei között elmélyedsz ebben a világban?

Ha rajongsz a kávéért, akkor elmerülhetsz a témában

Ha már tudod, hogy mi a különbség a flat white, a cappuccino és a latte között, és a kávézás számodra a kifinomultabb ízekről szól, logikus lépés, hogy a tudásodat profi szintre fejleszd.

A baristatanfolyamon a szenvedélyed szilárd szakmai keretbe kerül, és arra is lehetőséget kapsz, hogy igazán profi eszközökön, körülmények között gyakorolhass. Már az egynapos hobbitanfolyamon is sok újat tanulhatsz meg a kávéról – ez elsősorban azoknak ajánlott, akik az otthoni kávékészítésben szeretnének eljutni egy hétköznapinál magasabb szintre. 

Az egynapos tanfolyam tökéletes alkalom lehet baráti összejövetelekre, ajándékként vagy éppen csapatépítő tréningként is igénybe vehető cégek számára.

A legkomolyabb program, a 4 napos intenzív tanfolyam már azoknak szól, akik karrierváltásban gondolkoznak. Itt egyformán hangsúlyos az elméleti bevezetés, a gyakorlatszerzés az eszpresszó, a kávéitalok, a latte art terén, valamint a vendéglátós tapasztalat elsajátítása is.

Azzal foglalkozhatsz, ami már régóta érdekelt, eközben pedig alig néhány nap alatt szerezhetsz olyan tudást, amivel jó eséllyel akár azonnal munkába is állhatsz. Ugye nem hangzik rosszul?

Ha vendéglátósként dolgozol, előrelépést hozhat

Talán már te is észrevetted, hogy Budapesten, de a nagyobb vidéki városokban is egyre több helyen tartanak igényt külön, csak a kávéval foglalkozó szakemberre. Ez azt jelenti, hogy egy baristaképzés elvégzését követően máris mérhetően jobb helyzetben leszel a munkaerőpiacon.

A baristamunkához szükséges tudás egy része megegyezik a vendéglátásban mindenhol elvárt képességekkel. Nem okozhat gondot a folyamatos pörgés és az idegenekkel való kommunikáció, nagyobb társaságok kiszolgálása. Tudnod kell észben tartani a különböző, egymással párhuzamosan futó rendeléseket és ügyelni arra, hogy mindenki időben, megfelelően kapja meg azt, amit kért. 

Ha ezt még képes vagy felturbózni a kávéitallal kapcsolatos tárgyi tudással és őszinte érdeklődéssel egy 4 napos baristaképzésen, akkor már kezdődhet is a karriered következő fejezete. 

Az egy napig tartó latte art tanfolyamokon kizárólag a tejgőzöléssel és a habosítással, illetve a latte arttal, a tejből formázott minták művészetével foglalkozunk. Elvégzését követően több népszerű alakzatot is el tudsz majd készíteni: menni fog a tulipán, a rozetta és a szív is!

Hol kezdhetsz a tanuláshoz?

A budapesti Barista Centerben a diákok minden igényt kielégítő, modern eszközparkon tanulhatnak, az oktatók komoly vendéglátói és versenytapasztalattal bíró szakemberek. A csoportok legfeljebb 4-6 fősek, így biztosan mindenkire jut elég figyelem az oktató részéről és mindenki saját eszközön gyakorolhat. Ha szeretnél szakmai, alapos képzéseken többet megtudni a kávéról, jelentkezz a tanfolyamokra a Barista Center oldalán!

(x)