Minden, amit tudni akartál az okosórákhoz passzoló szíjakról

Ahogy egyre több embernek az élete szerves részét képezi az okosóra viselése és használata, úgy lett egyre nagyobb igény arra, hogy minden alkalomhoz illő és kényelmes szíjakat is lehessen találni hozzájuk. Az alábbiakban megnézzük, hogy milyen szíjakat lehet kapni az Apple Watch modellhez, és melyik milyen helyzetben előnyösebb.

hirdetés
Uránia Mozi

Különböző anyagok

Az óraszíjak anyaga és színe egyrészt tükrözni tudja a viselője személyiségét, másrészt fontos, hogy az adott tevékenységhez is kényelmes legyen. Az aun.hu Apple Watch szíjai közül könnyen meg lehet találni azt, ami színben és anyagban illik hozzánk. Ezeket a szíjakat leginkább gumiból, szilikonból, bőrből, szövetből és rozsdamentes acélból készítik.

A rozsdamentes acélból készült darabok kényelmes viseletet biztosítanak a mindennapokra is, de akár elegáns viselet részeként is megállják a helyüket. A gumiból készült óraszíjak sokkal inkább illenek a mindennapos viseletbe, rugalmasságuk folytán meglehetősen ellenállóak, ezért sportoláshoz is kitűnő választás. A bőrből készült szíjak pedig az elegáns, modern megjelenést tudnak teljessé tenni.

Az Apple Watch szíjak felhelyezése

Szerencsére meglehetősen könnyű ezeket a szíjakat fel- és leszerelni az okosórákról. Az órák hátlapján a két szíj csatlakozásának megfelelően van egy-egy téglalap alakú, a sarkainál legömbölyített gomb. Ezeket benyomva lehet a korábban felhelyezett szíjakat oldalra kicsúsztatni, és levenni az óráról. A régi szíjak helyére pedig vissza lehet rakni az újakat. Ezt a műveletet alul és felül is megismételve már készen is vagyunk a cserével.

Fontos, hogy a szíjakat mindig ugyanabba az irányban csúsztassuk a helyükre, illetve amennyiben a hátoldalon található kioldógomb nyomása ellenére sem mozdítható könnyen a szíj, ne erőltessük! Inkább próbáljuk meg más szögből benyomni a gombot, jellemzően sem ehhez, sem pedig az óraszíj levételéhez nincs szükség nagy erőre.

Minden egyes napra más szíj

Ahhoz, hogy a számunkra megfelelő Apple Watch óraszíjat kiválasszuk, az anyagon és a színen kívül arra is figyelni kell, hogy melyik generációs órához szeretnénk használni. Ezt sokszor már a termék nevében meg lehet találni az órára utaló számjelzéssel, esetleg ‘SE’ betűkkel. 

Az óraszíj méretét továbbá az óra leírásában lévő számok jelzik milliméterben. Ennek megfelelően 38, 40, 41, 42, 44, 45 milliméteres óraszíjakat lehet kapni, mindenkinek a saját számára megfelelőt kell kiválasztani a csuklóméretétől függően.

Az Apple Watch szíjak fel tudnak dobni akár egy elegáns vagy hétköznapi ruhát, de sportolás közben is kiválóak, illetve irodai munka során is kényelmes viseletet biztosítanak. Azáltal, hogy meglehetősen könnyen cserélhetőek, akár minden egyes napra külön szíjat is választhatunk.

(x)