Mire figyelj az utazás előtt, ha kisgyerekkel indulsz síelni?

Szülőként lényegesen nehezebb megszervezni egy utazást vagy nyaralást, pláne akkor, ha a gyereket/gyerekeket is magaddal szeretnéd vinni. Emellé még egy nehezítő tényező, ha olyan társasággal tervezel utazni, akik gyermektelenek.

Annak érdekében, hogy egy ilyen felállásban is jól tudjátok érezni magatokat, megfelelő előkészületeket kell tenni. Ebben a cikkben segítünk neked, hogy mire érdemes odafigyelni és milyen előkészületeket kell megtenned a teljes család zavartalan kikapcsolódása érdekében.

Találj megfelelő szállást!

Az, hogy milyen típusú szállás lesz nektek a megfelelő, az nagyon sok tényezőn múlik. Amennyiben kimondottan kis gyermekkel utaztok, akkor lehet, hogy egy különálló faház a leginkább célravezető, hiszen ott nincsenek a közelben szomszédok, akik felébreszthetik a picit, és az esetleges gyereksírás sem fog másokat megzavarni a pihenésben. 

Az apartmanok is jó megoldást jelenthetnek, hiszen ebben az esetben nem kell a gyerekeknek a szálloda időbeosztásához igazodni, hanem a saját napirendeteknél maradhattok, és az sem jelent különösebb problémát, ha válogatós a pici. 

Szeretnéd, ha az utazás szervezése közben legalább a biztonságotok miatt nem kellene aggódnod? Köss online utasbiztosítást akár az utolsó pillanatban is, úgy, hogy te válogathatod össze a biztosítási csomag tartalmát, és légy nyugodt az egész utazás alatt, míg haza nem értek!

A hotelek választása olyan szempontból lehet előnyös, hogy rendszerint biztosítanak gyermekfelügyeletet is. Ha olyan picivel utaztok, aki még nem tud síelni, vagy nagyon hamar elfárad, akkor igazán praktikus ez a szolgáltatás, és így mindenki jól tudja magát érezni a saját korosztálya társaságában.

Síoktatás

Amennyiben ez az első alkalom, hogy a gyermeked síelni megy, akkor mindenképpen meghatározó élmény lesz számára. Ha azt szeretnéd, hogy egy jó emlékként éljen benne az út, és megszeresse a síelést, akkor nem árt megfelelő oktatásról gondoskodni! Ezzel kapcsolatban azonban érdemes utánajárni, hogy tud-e anyanyelvű oktatást igénybe venni a gyermeked, valamint hogy milyen időtartartamúak ezek az oktatások. Ha elég hosszúak, akkor a szülők is tudnak nyugodtan csúszni párat, mielőtt vissza kellene menni a gyerekekért.

Megfelelő sífelszerelés

A síeléshez szükséges felszerelések megvásárlása nem olcsó mulatság. Gyermekek esetében ráadásul nem is kifizetődő, hiszen ők még növésben vannak, tehát az újonnan megvásárolt ruházat a következő szezonban nagy valószínűséggel már nem lesz jó rájuk. Éppen ezért érdemes lehet használtan vásárolni, vagy kölcsönözni ezeket a darabokat! Ne feledkezz meg a bukósisakról sem, mivel vannak olyan oktatások, ahová be sem engedik enélkül a lurkókat!

(x)