Egy félhomályos és élettelen otthon enervált mindennapokat eredményez. Ezen pedig a téli időszak eljövetele csak még tovább ronthat, hiszen a szürkeség és köd borította nappalokat mindig a koromsötét és hideg éjszakák követik, ami az otthoni hangulatra is rányomja a bélyegét. Hogyan teremthetsz mégis otthonos és pozitív hangulatot a december beköszöntével? Íme 5 téli dekorációs ötlet!

Cseréld le a párnákat, plédeket és terítőket!

Hazaérni a munkából egy hóviharos, jéghideg nap után mindig lélekmelegítő érzés kell, hogy legyen.

Ha pedig puha tapintású, kényelmes párnák várnak rád pihenés közben, vagy éppen a kedves rénszarvas- és karácsonyfa mintákkal ellátott abroszok teszik hangulatosabbá az étkezéseket, akkor a téli időszak is ugyanolyan színes és vidám lehet otthonodban.

Mi teremthet igazán hangulatos téli napokat?
  • gyapjú pléd
  • puha karácsonyi párna szett
  • karácsonyi ágyneműhuzat
  • piros fás abrosz
  • ünnepi falikárpit

Díszítsd vászonképekkel a falakat!

Igazán látványos téli dekorációt szeretnél? Az élettel teli vászonképek tökéletes választások lehetnek, és csakis rajtad múlik, hogy milyen hangulatú képet képzelsz el a nappaliba vagy éppen a hálószobába.

Az ízléses faldekoráció pedig garantáltan hozzátesz a mindennapjaidhoz.

Akár kedvenc festményedet vagy a családdal közös síelős képeket választod dekorációként otthonod falaira, a megfelelő méretű és színmélységű vászonképekkel sosem marad el a kívánt légkör.

Teremts hangulatos fényeket!

A téli időszak beköszöntével a rövidebb nappalok és a hosszabb éjszakák alaposan felboríthatják az egyensúlyt. Az eddig jól megszokott, kora estig tartó világosság és napsütés helyett már délután zord és koromsötét lehet az idő. Éppen ezért fontos a meleget árasztó és még a legsötétebb téli napokon is szívderítő fényekről gondoskodni otthonod minden szegletében.

Szerencsére a LED-égősorok és a karácsonyi, havazós lámpások, illetve a milliónyi stílusban kapható dekorációs lámpák segítségével lakásodban a tél minden napján otthonos hangulatot teremthetsz.

Helyezz dekorációt a bejárati ajtóra!

A különféle ajtódíszek és kopogtatók minden évszak hangulatát remekül képesek átadni.

Gondolj csak bele: az ajtód kelti az első benyomást, mielőtt valaki belépne az otthonodba.

Ez pedig kiváló lehetőség arra, hogy befogadó és otthonos hangulatot alapozz meg.

TIPP: Készíts téli koszorút termésekből az ajtódra! Ehhez tobozvirág alapot és szalmát, illetve a díszítéséhez tobozokat és diókat is használhatsz. Ha pedig az alap készítése helyett inkább a minél szebb dekoráció összeállításával foglalkoznál, akkor célszerű hungarocell karikát beszerezned, amiből ajtókoszorút vagy asztaldíszt is készíthetsz.

Varázsolj téli hangulatot illatgyertyákkal!

Ha nemcsak gyönyörű látványt teremtenél, hanem finom illatokkal is feldobnád otthonod, akkor a fenyőfa vagy a karácsonyi fagyöngy illatú üveggyertyák mellett érdemes letenni a voksod.

A kellemes illatok azonnal belengik otthonod légkörét, és a téli mintázatú gyertya- és mécsestartók még komfortosabb körülményeket nyújtanak.

A fenti 5 téli dekorációs ötlet segítségével pillanatok alatt otthonos irányba mozdíthatod lakásod hangulatát. A kényelmes párnák és ágyneműk beszerzésével, az ízléses faldekorációk és fények elhelyezésével és az ajtódíszek elkészítésével a téli hónapok többé nem a szürkeségről és a várakozásról, hanem az otthonos és vidám, aktív mindennapokról fognak szólni!

(x)

Hirdetés