Programkavalkád vár a Pécsi Tanuló Város Fesztiválon

Hirdetés

A hagyományokhoz híven a Pécsi Napok keretében rendezik meg, immáron hetedik alkalommal a Pécsi Tanuló Város Fesztivált, amely három nap alatt összesen 130 programmal várja az érdeklődőket.

A sokak által várt fesztivál megnyitójára szeptember 22-én került sor, a város főterén. Szeptember 23-ig összesen 67 regisztrált résztvevő – civil szervezetek, intézmények, iskolák, diákszervezetek és cégek –, a város 25 különböző pontján tartanak meg 130 eseményt. Bővebben itt és itt olvashatunk a részletekről.

A hivatalos megnyitón köszöntőt mondott Nyőgéri Lajos alpolgármester, aki hangsúlyozta, hogy a 2017-es kezdetek óta mindig nagy népszerűségnek örvendő és magas részvételi aránnyal megrendezett tanulófesztivál idei témakörei, mint az összetartozás, a közösségépítés, a hagyományok, az okos megoldások, vagy éppen a környezetfejlesztés, nagyban kapcsolódnak Pécshez, már csak azért is, mert a város csatlakozott az UNESCO az élethosszig tartó tanulást népszerűsítő kampányához. Hozzátette, a szervezőlnek hála a fesztivál programja egyre színesebb és minden korcsoport megtalálja a neki valót. Igazán nagy erénye a rendezvénynek, hogy alulról építkezik és az egész helyi közösségnek szól: civil szervezetek, az egyetem, de az önkormányzat is részt vesz a lebonyolításban – tette hozzá.

Ezután Lengvárszky Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektori követe és oktatási igazgatója lépett a színpadra, aki szintén köszöntötte az egybegyűlteket, méltatta a rendezvényt, mely szerinte a globális figyelmet ide irányítja.

Az eseményen készült képeink:

Hirdetés