Hirdetés

Másfél hónapon át vizsgálta a Baranya Vármegyei Kormányhivatal a Bőrklinika-Mandulás ingatlancsere szerződéstervezetét. A hatóság mindent rendben talált, így a népszerű mecseki pihenőhely hamarosan visszakerül a pécsiek tulajdonába – közölte csütörtökön délután a városvezetés.

Mint ismert, egy reprezentatív közvéleménykutatás alapján a pécsiek 82 százaléka egyértelműen azt tartotta a legjobb megoldásnak a Mandulás esetében, hogy az önkormányzat vásárolja vissza a kempinget a magántulajdonostól.

Pécs önkormányzata, miután két alkalommal is hiába bocsátotta nyilvános, mindenki számára elérhető licitre a volt Bőrklinika épületét, majd az állam is jelezte, hogy nem tart igényt az egyetemi fejlesztésekhez a telekre és az épületre, úgy döntött, hogy értékegyeztetéssel elcseréli az ingatlant a Mandulás kempingre idézi fel a városvezetés csütörtöki közleménye.

A csere révén teljesülhet az a fontos cél, hogy a mecseki területet visszakapják a pécsiek.

Ráadásul a városképet csak rontó volt Bőrklinika is ingatlanfejlesztés helyszíne lehet, emellett pedig több mint 200 millió forint bevételre is szert tesz a város – áll a közleményben.

Mint írják, Az ingatlancsere-szerződés tervezetét mintegy másfél hónapon át vizsgálta a baranyai kormányhivatal.

„A főispán úr a napokban kelt levelében jóváhagyta a tervezetet. Ezzel az utolsó akadály is elhárult a szerződés aláírása elől, a kemping pedig visszakerülhet a pécsiek tulajdonába” – emeli ki a városvezetés.

A közlemény végén felidézik: a pécsiek az Aktív Pécs – Megújuló Mecsekoldal program keretében mondhatták el véleményüket a pécsi önkormányzat mecsekoldali fejlesztési elképzeléseivel kapcsolatban. Pécs város vezetése a 2021-27-es Európai uniós ciklusban komoly fejlesztésekre készül a Mecsekoldalon. Ennek megkezdett társadalmasítása során kiderült: a Mandulás revitalizációja a kérdőívet kitöltő pécsiek körében a legfontosabb célok között szerepel.

Korábbi cikkeink a témában:

https://www.pecsma.hu/top/megujulo-mecsekoldal-csaknem-2800-an-toltottek-ki-a-kerdoivet/?highlight=mecsekoldal

https://www.pecsma.hu/top/borklinikabol-mandulas-enyeszet-helyett-fejlesztes/?highlight=mandul%C3%A1s%20kemping

https://www.pecsma.hu/top/a-pecsiek-donthetnek-a-mecsekoldal-teljes-megujulasarol/?highlight=mecsekoldal

Hirdetés