Hirdetés

Radiológia határok nélkül. Ez a mottója a Magyar Radiológusok Társasága XXIX. Kongresszusának, amit június 21. és 23. között rendeznek meg Pécsen. 

A mottónak többféle jelentése és üzenete van. Egyrészt, a szervezők szeretnének minél több külföldön dolgozó magyar radiológust itthon látni. Másrészt, a teleradiológia elterjedésével valódi határok nélküli radiológia alakult ki, hiszen magyar orvosok is dolgoznak külföldi intézményeknek, melyek vezető szakembereit invitálják a találkozóra.

Emellett természetesen a környező országok radiológus társaságainak elnökeit is vendégül látják a rendezvényen. A kongresszuson beiktatják a Magyar Radiológusok Társaságának új elnökét, Berényi Ervin professzort.

Az esemény az Általános Orvostudományi Kar Elméleti Tömbjében lesz, ahol köszöntőt mond Páva Zsolt, Pécs polgármestere. A társasági programokat pedig olyan emblematikus pécsi helyszínekre tervezik, mint a Pécsi Dóm, a Középkori Egyetem, Pécsi Egyházmegye Püspöki Magtár látogatóközpont.

A kongresszus szervezése során a szervezők célja, hogy a rendezvény minél több radiológus kolléga számára elérhető legyen, ezért a fiatalabb szakembereknek jelentős kedvezményeket alakítottak ki.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét