26 C
Pécs
csütörtök, június 20, 2024
KezdőlapAbszolút PécsA reggeli, ami mellett sokmilliós üzletek jöhetnek létre

A reggeli, ami mellett sokmilliós üzletek jöhetnek létre

Korábban már írtunk a BNI-szervezet világáról, ahol vállalatok, cégek vezetői kötnek egymással üzleti kapcsolatokat egy részben formális találkozón mindenféle jutalék nélkül, saját ismeretségi körüket egymással megosztva. Még jobban beleástunk a témába, és részt vettünk egy találkozón, meglestük, hogyan is születnek ezek a megállapodások.

A pontosság és a precizitás az első, ami feltűnik az embernek a találkozó kezdetén. Mivel mindig érkeznek új vendégek, a csoport tagjai, illetve a meghívott vendégek sorban felállnak és szigorúan fél percük van tevékenységük kifejtésére, illetve arra, hogy elmondják, mire lenne szükségük az adott héten.

Miután véget ért a tagok és a vendégek bemutatkozása, a héten soros csoporttag mutatja be egy 5-6 perces rövid prezentációban cégének tevékenységét. Mindazt, ami a profilja, mit tud nyújtani a többieknek. A csoport többi tagja pedig felteheti neki felmerült kérdéseit.

Egyesével mindenki ismerteti vállalati profilját

Ezt követően a tagok beszámolnak arról, kinek köszönhetnek egy üzletet, milyen piaci partnereket kaptak társuktól. És ami még érdekesebb: megnevezhetik azt is, a konferenciát követő kötetlen beszélgetésen kivel szeretnének eszmecserézni, kitől kérdeznének, illetve kinek ajánlanák fel szolgáltatásaikat.

A találkozón a csoport tagjai olyan szolgáltatásokat nyújtanak, mint például a nyomdászat, életmód-tanácsadás, életbiztosítás, épületgépészeti tervezés, irodaszer-ellátás. Ezekért cserébe sokszor személyes elérhetőségeket keresnek, kapcsolatokat más cégekhez.

Végül a formális részt követő, reggelivel egybekötött beszélgetés során születnek tulajdonképpen az üzleti kapcsolatok.

Ha egy kívülálló hallana erről a találkozóról, talán gondterhelt, feszes öltönyben és kosztümökben izzadó üzletembereket képzelne maga elé, ám ez koránt sincs így.

Pontos, precíz menetrendje van a találkozóknak

Annak ellenére, hogy a szigorúan megszabott menetrend szerint óramű pontossággal zajlik a találkozó, derűs és baráti hangulatú marad, sőt, a heti legjobb bemutatkozónak egy kis jelképes kis vándorszobrocskát adnak. Az is mindenképpen lazítja a hangulatot, hogy az éppen aktuális előadó hoz magával egy kis ajándékot, azt pedig kisorsolják a résztvevők között.

Nehéz elképzelni, hogy egy ilyen környezetben szülessenek óriási összegekről szóló együttműködések, pedig ez a helyzet. A legnagyobb tanulsága ennek az eseménynek talán az, hogy az öltönyös vállalkozók világa nincs is olyan távol tőlünk és bizony pár méterre el is lehet távolodni a tárgyalóasztaltól, jelképesen fogalmazva.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő