20 C
Pécs
vasárnap, június 23, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletRendhagyó adománygyűjtésekbe kezdenek pécsi közösségek számára

Rendhagyó adománygyűjtésekbe kezdenek pécsi közösségek számára

Egészen rendhagyó módon kezdenek adománygyűjtésbe több civil szervezet javára – a Pécsi Közösségi Alapítvány, ami arra hivatott, hogy a közösségi kezdeményezéseket felkarolja, két rendezvényt is szervez, ahol támogathatjuk a számunkra szimpatikus egyesületeket és célkitűzéseiket.

 Idén két közösségi akciónk, adománygyűjtésünk is lesz – mondta el lapunknak Knyihár Éva, a Pécsi Közösségi Alapítvány elnöke.

A Swimathon Pécs adománygyűjtő kampányra július végéig 6 közösséget, szervezetet választottak ki, akikkel együttműködési szerződést kötnek. A közösségeknek ezt követően kampányba kell kezdeniük, majd október 25-én, a pécsi Hullámfürdőben, a projekt zárórendezvényén úszással kalapoznak össze pénzt saját közösségi ügyük megsegítése érdekében.

November 15-én pedig az Élő Adás névre keresztelt adománygyűjtő akció zárul le. Ez az esemény 3 közösségi gyűjtést segít meg, körülbelül 70-100 adományozóval. Ennyien vesznek részt ugyanis az esten, akiket 6 percben kell meggyőzni arról, miért pont egyik vagy másik ügy mellé álljanak adományaikkal. Ezt már második alkalommal fogják megrendezni, a tavalyi évben nagy sikere volt.

Riport a tavalyi Élő Adásról:

Mindkét kezdeményezés külföldi mintára szerveződik. Knyihár Éva elmondása szerint új módszert mutatnak be arra, hogyan lehet pénzügyi adományt gyűjteni különféle ügyek mentén – az úgynevezett „követes” adománygyűjtés technikáját ismertetik.

Tulajdonképpen az alapítvány is többek között ezért jött létre: olyan adományozási módszereket vonultat fel, ami arról szól, hogy a helyi civil kezdeményezéseket nem feltétlenül szervezett formában, hanem informális csoportok, magánemberek által kezdeményezett akciókkal lehessen támogatni.

Elmondta, a civil szervezetek egy jelentős része anyagi források hiányában gyűjtésbe kezd, ami véleménye szerint sokak számára hathat csúnya szóval – koldulásnak. Ennek a gyűjtésnek a „kultúráját” igyekeznek felemelni, hogy értsék, a társadalmi felelősségvállalásnak ez a formája fontos lehet.

Célunk, hogy az emberekbe beleivódjon a közös felelősségvállalás, a szolidaritás. Alapvetően szívesen adnak, de fontos, hogy felismerjék, mindig vannak helyzetek, ahol tudnak segíteni másokon – tette hozzá.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő