13 C
Pécs
csütörtök, június 13, 2024
Kezdőlapne pipáld kiSchmitt új doktori dolgozatot ír majd

Schmitt új doktori dolgozatot ír majd

Schmitt: nincs összefüggés

„Nincs összefüggés véleményem szerint, bár sokan így értelmezik” – válaszolt Schmitt Pál a közmédiának pénteken adott interjúban arra a kérdésre, megfordult-e a fejében, hogy miután megfosztották kisdoktori címéről, lemond az államfői posztról. Hozzátette: a legjobb tudása szerint írta meg kisdoktori értekezését, szerinte az becsületes férfimunka volt.

PhD-dolgozat írásába kezd – közölte az államfő.  A köztársasági elnök úgy fogalmazott: hetvenévesen bebizonyítja, hogy a jelenlegi, szigorú kritériumoknak megfelelve képes megszerezni a doktori címet. Doktori értekezése – derült ki szavaiból – a sport és a környezetvédelem kapcsolatáról fog szólni.

Szavai szerint „nem esett jól” Schmitt Pálnak, hogy a Semmelweis Egyetem szenátusa anélkül fosztotta meg húsz évvel ezelőtt szerzett kisdoktori címétől, hogy őt megkérdezte, meghallgatta volna. Kifogásolta, hogy az egyetemi testület gyorsított eljárásban akkor hozta meg döntését, amikor Szöülban egy nukleáris biztonsági világkonferencián, valamint a koreai elnökkel és gazdasági szereplőkkel tárgyalva képviselte Magyarországot.

„Hová volt ez a nagy sietség? Egy napot kellett volna, hogy várjanak” – utalt a szenátus tagjaira, megjegyezve, „lelkük rajta”, ha elviszik a kisdoktori címét. Mint megjegyezte: azt ő maga is visszaadta volna, „ha kell”.

„Schmitt Pálként és köztársasági elnökként” is kiáll igazáért – mondta, hangsúlyozva: lelkiismerete tiszta, viszont számára ez már becsületbeli ügy.

Schmitt Pál azt mondta: a testnevelési egyetemet, volt egyetemét, témavezetőit is meg kell védenie, mert húsz évvel ezelőtt legjobb tudása szerint, az akkori szabályoknak megfelelően készített el kisdoktori dolgozatát és az egyetemen is jóhiszeműen jártak el.

 

Korábban írtuk:

Schmitt Pál államfő péntek este nyilatkozatot ad az m1-nek. Az exkluzív interjú a 19 óra 30 perckor kezdődő Híradó után hangzik el – tájékoztatta a Köztársasági Elnöki Hivatal.

Schmitt Pál este a közszolgálati televízióban ad választ minden felvetődő kérdésre – közölte Kiss Norbert, a Köztársasági Elnöki Hivatal társadalmi kapcsolatokért felelős hivatalvezetője a Sándor-palota előtt várakozó újságírókkal pénteken.

A hivatalvezető egyúttal megkérte az elnöki palota előtt ülősztrájkkal demonstrálókat, hogy költözzenek át az épület előtti füves területre. Ennek az érintettek nem tettek eleget, mint Dorosz Dávid LMP-s politikus az MTI-nek elmondta: nem mozdulnak, amíg Schmitt Pál le nem mond, ha kell, az éjszakát is ott töltik.

Egy időben a hivatalvezető tájékoztatójával egy három autóból álló konvoj hajtott ki a Sándor-palotából; az MTI úgy tudja, a köztársasági elnök ezek egyikével elhagyta az épületet.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő