8 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapHírzónaSiker és dráma a színpadon

Siker és dráma a színpadon

„Reméljük, hogy lesz folytatás, szívesen megnéznénk még akár ugyanezt az előadást is, vagy más produkciókat is….” „E lélegzetelállító előadással szenvedélyt, gyönyört hozott el sok-sok ember mindennapjaiba és elhitette Velünk, hogy az élet igenis Meseszép!” „Benne volt a régi klasszikus mese, mégis új és friss. Szenzációs volt, fergeteges, csodálatos, egyszerűen MESESZÉP!” „Kedves, humoros, tartalmas.”

A nézőtéren hosszú perceken át tartó taps és örömkiáltások után ilyen és ehhez hasonló dicséretekkel jutalmazta a február 8-án a Kodály Központban bemutatott Meseszép… című családi táncest közönsége az egyetemet, alkotókat és közreműködőket. A PTE Táncegyüttes és meghívott vendégeik immáron második alkalommal adták elő telt ház előtt egész estés előadásukat, és varázsolták el ifjabb és idősebb nézőiket. Mindeközben a színfalak mögött a fellépőknek nem csak lámpalázukkal kellett megküzdeniük! Az első felvonás közepén a többek között Hófehérkét is alakító táncos lesérült egy szerencsétlen mozdulat következtében. A gyors orvosi segítség ellenére sem tudta folytatni az előadást, így pillanatok alatt kellett számos koreográfiát áttervezni, gyors beugrásokat kivitelezni, hogy a nézők mindebből semmit ne vegyenek észre.

Enekesek

Az előadást követően a nézők szeretetét meghálálva a fellépő mesehősök az előcsarnokba siettek, hogy a jelentkezők ajándékként kedvenc mesefiguráikkal készíthessenek közös fényképet, mellyel ők is a mesék részeseivé válhattak. A több mint száz mesehőst felvonultató darab célja a szórakoztatáson túl annak az üzenetnek a közvetítése, milyen fontos a családban közösen eltöltött értékes idő, melynek egyik eszköze lehet a mindennapi mesélés. Ehhez kapcsolódik a Pécsi Tudományegyetem 2013 szeptembere óta tartó Meseszép… jótékonysági kampánya, mely már országos méretűvé nőtte ki magát.

Meseszep_stab

 

Több településen, többek között Budapesten is megörvendeztette a gyermekeket és szüleiket a táncest egy-egy meséjére épülő interaktív műsor, valamint számos helyről érkeznek a mesekönyv felajánlások, melyeket a 2014. április 29-én a Tudásközpontban tartandó záró rendezvényen iskolások, óvodások kapnak majd meg. A február 8-i Meseszép… táncest nézői is hozzájárultak ahhoz, hogy a kampány felénél tartva, eddig közel 2000 mesekönyv várjon új kis gazdájára.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő