Sorozatos sikert arat a Pécsi Kodály Zoltán Kollégium diákönkormányzata

Hirdetés

December 11-én lezajlott a 2. Kodály Talent, kollégiumok közötti tehetségkutató. A rendezvényt idén második alkalommal rendezték meg annak érdekében, hogy felkutassák Pécs tehetséges fiataljait.

A versenyen idén is sokszínű produkciókat láthatott a közönség és a szakmai diákzsűri. A zsűriben helyet foglalt Boross Réka magánénekes; Tihanyi János a Biseri Drave zekekar vezetője; Horváth Apor zongoristanövendék, egyben a tavalyi Kodály Talent nyertese; és Horváth Norman versmondó, a rendezvény főszervezője.

A zsűri és a nyertes (Balról jobbra: Boross Réka, Horváth Norman, Horváth Virág, Tihanyi János, Horváth Apor)

– A tavalyi évhez hasonlóan nagyon nehéz dolgunk volt: a legjobbak közül kiválasztani a legjobbakat. Fantasztikus öröm számomra, hogy azt látjuk, ez a tehetségkutató lassan hagyománnyá növi ki magát. Ezeket a hagyományokat ápolnunk kell. Töretlenül ki kell tartanunk amellett, hogy közös érdekünk, hogy ilyen rendezvények gazdagítsák Pécs kulturális értékeit – vélekedett a főszervező.

A tavalyi évhez képest a tehetségkutatón 4 fajta minősítést osztottak ki. Bronz, ezüst, arany és platina fokozatot nyerhettek el a diákok. Ezen felül a zsűri 4 szakmai különdíjat, „Az évad legjobb saját dala”-díjat, illetve a Kodály Talent-kupát osztotta ki. A nézők applikáción keresztül adhatták le szavazataikat, melyek összesítése után nézői különdíj is jutott egy tehetségnek.

– Az elmúlt évhez hasonlóan a Ciszterci, a Ghandi és a Református kollégium csatlakozott hozzánk. Elképesztő az az erő és összefogás, ami az utóbbi időben a pécsi kollégiumok diákönkormányzatai között kialakult – hangzott el Horváth Norman főszervezőtől a díjak ünnepélyes átadóját követően.

A szervező köszönetét fejezte ki azoknak, akik bármilyen módon hozzájárultak a rendezvény létrejöttéhez. Hangsúlyozta, hogy a diákönkormányzat a tehetséggondozás mellett a jótékonyságra is nagy hangsúlyt fektet: a tehetségkutató után pár nappal zárták le a Kodály Kollégiumban szervezett jótékonysági gyűjtést, ahol több doboz tartós élelmiszer, ruha, és játék gyűlt össze a Caritas szervezet javára, akik nélkülöző családoknak juttatják majd el ezeket.

– Úgy gondolom, kollégiumunk diákönkormányzata az elmúlt években kiemelkedő munkát végez. Rendezvényeink színvonala és megvalósítása is arról tesz tanúbizonyságot, hogy ilyen diákönkormányzat még nem működött Pécsett. Szervezéseink mögé nézve nem látható más mint precíz munka, kitartás, és alázat. Büszke vagyok az általam vezetett diákönkormányzatra, a kollégiumomra, hogy ezeket az eredményeket el tudtuk érni, úgy, hogy talán a legfontosabb megemlíteni, hogy ezek a programok diákok által szervezett és lebonyolított programok. Ígérem, hogy ezen elvekhez tartva magunkat folytatjuk a tanév második felét és dolgozunk azon, hogy minél több ilyen, és ehhez hasonló értékközvetítő rendezvény jöhessen létre – fogalmazott Horváth Norman.

A Kodály Talent végén bejelentették, hogy jövőre is meg kívánják rendezni a tehetségkutatót, amire hamarosan elindul a jelentkezés.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét