11 gólt rúgott a PMFC, és egyet sem kapott!

Bár a bajnokságig még néhány hétnek el kell telnie, a PMFC-nél nem várakoznak ölbe tett kézzel. Zajlik a csapat megerősítése, közben sorban játsszák az edzőmeccseket, hogy a patinás pécsi klub elérje célját, megnyerje a harmadosztályt és jövőre az NB II.-ben indulhasson.

hirdetés
Uránia Mozi

Harmadik edzőmeccsén is túl van az NB III. Közép csoport küzdelmeire készülő PMFC felnőtt gárdája. Márton Gábor tanítványai összesen hat felkészülési találkozón lépnek pályára az augusztus 12-i bajnoki előtt.
Ezek közül hármon túl is vannak. A Veszprémmel 3-3-as döntetlent játszottak, Kaposváron pedig 2-1-re győztek a pécsiek, míg a Tolna VFC elleni mérkőzésen szombaton 11 gólt rúgtak és egyet sem kaptak a pécsi focisták. Sorsolásuk még nincs a pontvadászatra, azt azonban lehet tudni, hogy a mecsekaljaiak ismét a Közép csoportba kaptak besorolást többek között a Kozármislennyel, a Dunaújvárossal, a Szegeddel és a Tiszakécskével együtt.

Kilenc játékostól is megváltak az együttesnél, és olyan keretet akarnak kialakítani, melytől joggal várható el a hőn áhított cél, a harmadosztály megnyerése. A munkálatok jól is haladnak, hiszen már hét új szerzeménnyel is megegyeztek, ráadásul egyikük sem zsákbamacska.

Találhatóak köztük bőven olyan nevek, amelyek kedvesek lehetnek a PMFC-drukkerek számára. Ilyen a saját nevelésű Wittrédi Dávid, aki az élvonalban is rengeteg örömet okozott a pécsi publikumnak. A középpályán jelenthet betonkemény biztosítékot a szintén helyi Horváth Adrián, aki a Munkás 2015-ös kizárása után Gyirmóton, majd Kisvárdán futballozott, az első-, illetve másodosztályban. A tapasztalt szűrő már a mecsekaljaiakkal edz, de izomsérülése miatt még nem jutott szóhoz edzőmeccsen. Nem lóg ki a sorból Gőcze Gergő sem, ha azt vizsgáljuk, ki szerepelt már NB I.-es meccsen PMFC-mezben. A hálóőr Kaposvárról tér vissza egykori állomáshelyére. A szurkolók mellett jól ismeri őt Volcsányi Csaba kapusedző is, mivel dolgoztak már együtt. Nagy fogás lehet Mojzer György, a Szigetszentmiklósról érkező csatár, aki rendkívül jól mozgott az edzőmeccseken. A Szekszárdról érkező Puskás Gábort középhátvédként és jobboldali védőként is kipróbálta már Márton Gábor a felkészülési időszakban és egyik pozícióban sem vallott szégyent. Ketten Szentlőrincről csatlakoztak a kerethez. Füredi Szabolcs a középályán, illetve a védelemben lehet segítség. A 21 éves villámléptű, Horváth Péter pedig támadó oldalon bevethető.

A szakvezetés még védő pozícióban szeretne erősíteni, így a szurkolók még arra a csapatrészre várhatnak érkezőt.
–  Közel három hete dolgozunk együtt az új játékosokkal, ez alapján azt mondhatom, az edzéseken mindenki jól melózik, a tréningek minősége javult az elmúlt időszakhoz képest. A csapattagok remekül végzik a feladatukat. Vannak olyan foglalkozások, amitől egy-ketten – még a villámléptűek is – ólomlábakon mozognak, de ezzel nincs probléma, néhány napig még ez lesz a fő irányvonal. De persze rengeteg gyakorlatot végzünk labdával – nyilatkozta a felkészülésről a gárda vezetőedzője, Márton Gábor, aki elárulta, úgy tűnik, a friss igazolások komoly erősítések lesznek.

A vezetőedző azt is megosztotta, hogy régóta figyelték az érkezőket, ezért azt gondolja, tudnak majd újat hozni a PMFC játékába, sokféle felállást szeretnének kipróbálni velük. Külön öröm Wittrédi Dávid visszatérése, vele az előrejátékban is lesz variáció és konkurenciaharc, ami remélhetőleg jól sül el. A tréner bízik benne, hogy úgy tudnak majd nekiindulni a bajnokságnak, hogy elérjék a célunkat, ami nem más, mint az első hely.

Még három meccs
A piros-feketék még 3 felkészülési meccsen lépnek pályára a szezonkezdetig. Augusztus 26-án, szerdán 18.30-tól Kozármislenyben, míg augusztus 29-én, szombaton 18.00-tól Eszéken, a helyi horvát első ligás gárda második számú csapata ellen vendégszerepelnek. A főpróbára, augusztus 5-ére hazai pályára keresnek egy külföldi ellenfelet a pécsiek.