8 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapSportA pécsi vízilabdások hibátlanul kezdték a kupát a centenáriumi évben

A pécsi vízilabdások hibátlanul kezdték a kupát a centenáriumi évben

Hibátlanul kezdte a PVSK-Mecsek Füszért élvonalbeli vízilabdacsapata a 2019/2020-as szezont, Lukács Gergely tanítványai mindhárom csoportmeccsüket megnyerték a BENU Magyar Kupa első fordulójában, ezzel pedig bejutottak az ország legjobb nyolc csapata közé.

A játékosok mellett a szurkolók is nagyon várták már a szezonkezdést, a kupa első napján, vasárnap mindkét pécsi érdekeltségű találkozóra megtelt az Abay Nemes Oszkár Sportuszoda lelátója. Az idén centenáriumát ünneplő PVSK pólósai meg is hálálták a drukkerek támogatását, megszerezték a maximális kilenc pontot és bejutottak a legjobb nyolc gárda közé. Lukács Gergely elégedett a játékosok hozzáállásával, de mint mondta, még az út elején jár a csapat.

– Nagyon erős ellenfelekkel találtuk szembe magunkat a szeptember első két napján megrendezett kupafordulón, ráadásul vasárnap két mérkőzésen is jó formánkat kellett nyújtanunk ahhoz, hogy győzni tudjunk, ez nem volt egyszerű. Örültem annak, hogy hatalmas lendületet láttam a játékosokon, azt gondolom, hogy annak is köszönhetjük a hibátlan mérlegünket és a továbbjutást, hogy remek alapozó időszakon vagyunk túl, az erőnlétünkkel nincs baj, emellett a játékosaim taktikailag is fegyelmezettek voltak. Büszke vagyok arra, hogy a PVSK centenáriumi évében veretlenül sikerült bejutnunk a kupában a legjobb nyolc csapat közé, ezzel a teljesítménnyel is igyekeztünk méltó módon emlékezni elődeinkre és a klubunk múltjára – fogalmazott Lukács Gergely vezetőedző.

A BENU Férfi Magyar Kupa csoportselejtezőjéből a PVSK-Mecsek Füszért mellett az UVSE és a Budapest Honvéd jutott tovább és csatlakozik az öt kiemelt csapathoz. A negyeddöntőt október 25-26-án rendezik majd.

A PVSK-Mecsek Füszért játékosai nem pihenhetnek sokat, szeptember 4-én, szerdán 19 órakor fogadják ugyanis a Szolnoki Dózsa együttesét hazai medencében a bajnokság első fordulójában, szombaton pedig Miskolcon ugranak medencébe.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő