10 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapSportLabdaÁlom maradt a kupadöntő

Álom maradt a kupadöntő

Ötpontos vereséget szenvedett a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata a Magyar Kupa elődöntőjében a Diósgyőrtől.

A papírforma nem a PEAC mellett szólt a Magyar Kupa elődöntőjében a DVTK ellen. Ez azonban nem számított volna sokat – azonban az eleve pontszegény mérkőzésen a Pécs az első félidőben nagyon beragadt támadásban.

Húsz perc alatt összesen 18 pontot tudtak szerezni Wentzelék, ami nem sok jóval kecsegtetett. Igaz ugyan, hogy az ez idő alatt kapott 25 is megsüvegelendő teljesítmény, azonban tekintettel arra, hogy milyen kevés kosár született, és milyen szoros volt még így is a csata, érezni lehetett, hogy ez a hét pontos hátrány akár még sok is lehet.

Az is lett. Bár a második félidőben valamelyest veszélyesebb volt már Csirke Ferenc együttese, az egyenlítéshez, pláne a fordításhoz nem volt elég.

Kikapott tehát a PEAC, ezzel pedig az is eldőlt, hogy kupa nyolcas döntőjének vasárnapi zárónapján, a bronzmeccsen lesz érdekelt. Ott a Szekszárd–Sopron elődöntő vesztesével csap majd össze.

PEAC-Pécs–Aluinvent DVTK 45-50 (13-15, 5-10, 13-13, 14-12)
Kosárlabda-Magyar Kupa, nők. Eődöntő.

PEAC-Pécs: Szücs 9/6, Wentzel 7/3, Strautmane 11/9, Andusics 8, Kis V. 3. CS.: Sarok 1, Sánta 3/3, Kaposi 3. Vezetőedző: Csirke Ferenc.
Aluinvent-DVTK: Medgyessy 8/3, Aho 2, Pusztai 2, Keyona 22, Makongo 11. Cs.: Kányási 5/3, Kiss A. Vezetőedző: Földi Attila.

 

Fotó: PEAC-Pécs

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő