12 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapSportAranyérmet szerzett Kenderesi Tamás 200 méter pillangón

Aranyérmet szerzett Kenderesi Tamás 200 méter pillangón

Ezen a héten ad otthont két kínai város, Sencsen és Peking az év első nemzetközi úszóversenyének, az Úszó Bajnokok Sorozatának, amelyre Kenderesi Tamással együtt 7 magyar induló utazott ki – írják a PSN Zrt. honlapján. Az 1,2 millió dollár összdíjazású eseményre csak a FINA által meghívott sportolók utazhattak ki.

Sencsenben január 14-15., Pekingben pedig január 18-19. tart a megmérettetés, tehát négy versenynap keretében bonyolítják le a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) által életre hívott sorozatot.

Két aranyat, két ezüstöt és egy bronzot zsebeltek be a magyar úszók a FINA Úszó Bajnokok Ligája idei első állomásának nyitónapján. Az elitviadalon Kenderesi Tamás győzelmével – és az év elejéhez képest egy nem is akármilyen idővel (1:55.17) – zárult a 200 méter pillangó döntője. A lányoknál pedig Késely Ajna volt az, aki 400 gyorson csapott elsőként célba (4:09.05).

Kenderesi Tamás, a PSN Zrt. tehetsége közel fél éven át nem indult nemzetközi versenyeken, hiszen augusztusban műtötték térdszalagját, közvetlenül a kvangdzsui vizes világbajnokság után, szeptembertől pedig alapos és biztos rehabilitáció következett.

Az Úszó Bajnokok Sorozatán nem rendeznek előfutamokat, számonként mindössze négyen indulnak, az első helyezett 10 ezer, a második 8 ezer, a harmadik 6 ezer, a negyedik pedig 5 ezer dollárral gazdagodik.

Forrás: PSN Zrt. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő