10 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapSportLabdaAz éllovashoz látogat hétfőn a PMFC

Az éllovashoz látogat hétfőn a PMFC

Hétfő este nagyon nem lesz könnyű dolguk a PMFC focistáinak: az egyértelműen bajnokaspiráns, listavezető DVSC-hez látogatnak. Az elmúlt két évtized egyik legsikeresebb csapata óriási meglepetésre búcsúzott az elsőosztálytól. A pécsiek sokszoros válogatott labdarúgókkal fognak szembenézni, köztük lehet a frissen hazaigazolt, 108-szoros válogatott Dzsudzsák Balázs is.

A másodosztály 10. fordulójában Vas László tanítványaira komoly feladat vár a Nagyerdei Stadionban: a Debrecen csapata 2005 és 2010 között kis túlzással nem talált legyőzőre, 2009-ben a legrangosabb európai kupában, a Bajnokok Ligájában is a főtáblára kerültek.

Az ellenfél csapata mind anyagiak, mind játékosállomány tekintetében csúcskategóriát képviselnek a többi NB II-es csapat körében. Olyan nevekkel kell szembenézniük a pécsieknek, mint Ferenczi János, Korhut Mihály, Varga József, Bódi Ádám vagy a nemrég visszatérő Dzsudzsák Balázs. Ők mind-mind több száz élvonalbeli meccset tudhatnak a hátuk mögött. Megijedni viszont korántsem szabad, hiszen botlott már a Debrecen, esélytelenebb gárdával szemben is.

A DVSC eddig hat győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel vezetik a tabellát. A PMFC három győzelmet, négy döntetlent és két vereséget szenvedett el eddig. A piros-feketék a bajnokság 10. helyén állnak.

A találkozó 20 órakor kezdődik, a meccset az M4 Sport élőben közvetíti, szöveges tudósítás pedig a PMFC honlapján és a PécsMa.hu-n is lesz.
A jegyek egységesen 1.500 Ft-ba kerülnek (D4-es szektor), a maszk viselete kötelező.

Forrás: pfmc.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő