Barcelonába igazol a pécsi kosárlabda-akadémia fiatal tehetsége

A kétszeres Euroliga-győztes, tizenötszörös spanyol bajnok, az európai klubkosárlabda elitjébe tartozó Barcelonához igazol a Rátgéber Kosárlabda Akadémia tizenhat éves tehetséges játékosa, a nigériai származású James Ugochukwu Nnaji.

A fiatal sportolóról hamar kiderült, hogy nem csak az adottságai nagyszerűek: a 2004-es születésű játékos jelenleg 208,5 (!) centi, 110 kiló, a karfesztávolsága pedig 227 centi, de a mentalitása, a munkabírása is kiváló – írja róla a Rátgéber Kosárlabda Akadémia közleményében.

A kosárlabdázással mindössze 12 évesen megismerkedő James Ugochukwu Nnaji a Rátgéber Kosárlabda Akadémián eltöltött két év alatt rengeteget fejlődött, aminek köszönhetően több egyéni- és csapatsikernek is részese lehetett: a 2018/2019-es szezonban kadett bajnoki címet nyert, a rangos nemzetközi sorozat, a European Youth Basketball League törökországi döntőjében pedig a torna legjobbjának választották.

A következő lépcsőfok az ifjú kosaras számára – akit egyébként az egyik legtehetségesebb afrikai játékosnak tartanak – most Spanyolország és az Euroliga-szereplő Barcelona, melynek egyik vezéregyénisége, a magyar válogatott kiválósága, Hanga Ádám.

Hirdetés