8 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapSportLabdaBiztató játékkal kezdte a szezont a PMFC

Biztató játékkal kezdte a szezont a PMFC

Jól rajtolt a PMFC az NB III.-as bajnokságban, Vas László együttese a Szekszárd és a Kozármisleny ellen is begyűjtötte a három-három pontot.

Ugyan még csak két találkozón van túl a 2019/2020-as bajnokságból a PMFC labdarúgócsapata, de biztatóan rajtoltak a piros-feketék, akik a bajnoki nyitányon 4-0-ra győzték le a Szekszárd együttesét a Stadion utcában, majd Kozármislenyben 2-1-es győzelmet arattak a baranyai rangadón.

Vas László a nyár során olyan játékosokat keresett a csapatába, akikkel megfelelő hozzáállással és céltudatossággal vághat neki a pontgyűjtésnek.

– Azt gondolom, hogy komoly feladat a tavalyi keretből Pécsett maradt játékosokból és az újonnan érkezőkből csapatot formálni. Bizakodó vagyok, mert jól dolgoztunk a nyáron, de az igazi visszacsatolást a bajnoki mérkőzéseken kapjuk meg. A győzelemnél nincs jobb érzés, ezért a PMFC felnőttcsapatát is próbálom olyanná formálni, hogy nyertessé tudjon válni, a játékosaimnak minden szituációban arra kell gondolniuk, miként tudják megszerezni a három pontot – fogalmazott Vas László.

Az NB III. Közép-csoportjában szereplő PMFC-nek igen kiegyensúlyozott mezőnyben kell megküzdenie a pontokért, ezért fontos szerepe lesz a hasonló erőket képviselő gárdák elleni párharcoknak. A saját nevelésű fiatalok mellett De Oliveira Ayrtonra, Geiger Norbertre, Futó Zsomborra és Koller Krisztiánra továbbra is számíthat a szakmai stáb, amelyhez csatlakozott a Kozármisleny FC-t hosszú időn keresztül irányító Németh Zsolt, aki a pécsi U19-es gárda vezetőedzőjeként is tevékenykedik majd a szezonban.

A PMFC felnőttcsapata több poszton is megerősödött, a 29 éves rutinos pécsi kapus, Helesfay Donát a másodosztályú Tiszakécskétől érkezett vissza a piros-feketékhez, a jobbhátvéd Sági Milán is ismerős lehet a pécsi szurkolóknak, hiszen itt kezdte meg pályafutását, ahogy Gajág Gergő is. Rácz Lászlóra belső védőként számíthat Vas László, Németh Márk balhátvédként segíti a csapatot, Nikic Nemanjat védekező középpályás posztra igazolták, a támadószekcióban pedig Hegedűs Márk, Szabó Dominik, Bohata Ádám, Tihanyi Olivér, Grabant Bence Kónya Dávid, Máté János és Godzsajev Telmán segíti majd új igazolásként a csapatot a gólgyártásban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő