11 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletCsont nélkül kapta meg az NB I.-es licencet a PMFC labdarúgócsapata

Csont nélkül kapta meg az NB I.-es licencet a PMFC labdarúgócsapata

A Merkantil Bank Liga negyedik helyén álló PMFC első körben megkapta a jövő évi NB I.-es licencet, amely automatikusan feljogosítja a csapatot az NB II.-es indulásra is.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Elsőfokú Licencadó Bizottsága mai ülésén tárgyalta meg a PMFC licenckérelmét. Úgy tűnik, hogy a klubot működtető PSN Zrt.-nél hibátlan munkát végeztek, ugyanis az MLSZ illetékes testülete első körben megítélte a csapat számára a 2021/22-es szezonra az NB I.-es licencet. Ez egyúttal természetesen azt is jelenti – lévén, hogy az NB I.-es licenc magasabb kategóriát képvisel –, hogy a másodosztályú indulás feltételei is adottak Pécsett.

A klub közleménye szerint a hivatalos indoklásban az szerepelt, hogy a PMFC (PSN Zrt.) által benyújtott dokumentumok a klublicenc szabályzatban meghatározott minden kötelező „A” kritériumnak megfeleltek.

– Nagyon örülök, és egyben hatalmas büszkeséggel tölt el, hogy idén is első körben sikerült megfelelnünk minden feltételnek – mondta Győri János, a PMFC operatív igazgatója. – A háttérben nagyon sokan dolgoztunk azért, hogy ez maradéktalanul teljesüljön, így ezúton szeretném megköszönni mindenkinek az áldozatos munkáját és segítségét.

A jövő évi NB II.-es szerepléshez tehát minden adott. Sőt, ha a bajnokság hajrájában a PMFC egy huszárvágással befutna végül a második helyre, akár az élvonalban is várhatná a startpisztoly eldördülését.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő