13 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletEmberhátrányban is közel járt a győzelemhez a PMFC

Emberhátrányban is közel járt a győzelemhez a PMFC

Több, mint egy félidőt emberhátrányban játszott a PMFC a Szeged ellen, és bár a vezetést még megszerezték a pécsiek, végül be kellett érniük egy ponttal hazai pályán.

A felázott talaj és csípősen hűvös idő ellenére is kimondottan jó iramban kezdte egymás elleni meccsét a Pécs és a Szeged a Merkantil Bank Liga 33. fordulójában. Sőt, nem csak jó iramban, de egészen jó játékkal is. A helyzetek ugyan nem érkeztek futószalagon, azért mégis tettek róla a csapatok, hogy ne unatkozzon senki, aki az interneten keresztül követte élőben a találkozót. A PMFC igyekezett eleget tenni a várakozásoknak, és irányította a játékot, sőt, Hegedűs révén egy nagy helyzetig is eljutott az első félidő közepén. A kimaradó lehetőség azonban felrázta a Szegedet, amely Kóródi révén két ízben is megszerezhette volna a vezetést. Előbb azonban Helesfay zárta jól szöget, aztán pedig Gajág mentett a gólvonalról.

A 40. percben azonban jött a hazaiak számára az igazi hidegzuhany. Megint Kóródi lépett ki, Rácz pedig látszólag tisztán szerelte – a játékvezető azonban szabálytalanságot látott, és mivel utolsó ember volt már a védelemben Rácz, villant a piros is.

A szünet után ezért az volt a nagy kérdés, hogy vajon a Pécs beáll-e őrizni az egy pontot, vagy kockáztat egy kicsit. Nos, valahol a kettő között volt az igazság. Ugyan eleinte visszaállt Vas László csapata, ahogy teltek a percek, azért igyekezett egy-egy kontrával veszélyeztetni. Egy ilyen végén Geiger kapott vissza egy passzt Hegedűstől, a tizenhatos csücskénél visszahúzta a labdát, és pazarul tekert a bal felsőbe.

A vezetés megszerzése után nagyobb sebességre kapcsolt az ellenfél, amely egyre jobban szorította be kapuja elé a Pécset. Helesfaynak kétszer is óriási bravúrral kellett menteni. Szűk negyed órával a vége előtt azonban már ő is tehetetlen volt. Varga centerezését Haruna váltotta gólra. Innentől komoly helyzet már nem volt több. Tekintve, hogy több, mint egy félidőt emberhátrányban játszott a PMFC, az 1-1 egyáltalán nem rossz eredmény. Azonban úgy mégiscsak fájó az iksz, hogy az előny Geigeréknél volt.

Ezzel a Pécs maradt a negyedik helyen, és mivel a Gyirmót ismét nyert, a harmadik helyen már 3 pont az előnye a Munkás előtt.

PMFC–Szeged 1-1 (0-0)
Labdarúgó-Merkantil Bank Liga, 33. forduló. Pécs, zárt kapuk mögött. V.: Csonk Bence (Kis, Rózsa)

PMFC: Helesfay – Preklet, Gajág, Rácz, Katona – Grabant (Tihanyi, 89.), Bartha  (Kónya, 46.), Tihanyi, Hegedűs – Geiger (Batizi-Pócsi, 74.), Adamcsek (Németh, 46.). Vezetőedző: Vas László.
Szeged: Takács – Ódor, Szilvási, Moga, Mohl – Kóródi (Haruna, 67.), Oláh, Jovanovics, Varga Sz. – Dobos (Gajdos, 57.), Grumics. Vezetőedző: Dragan Vukmir.

Gólok: Geiger (59.), ill. Haruna (77.).

Kiállítva: Rácz (40.).

 

További eredmények:

Békéscsaba–Haladás 1-2
Budaörs–Kazincbarcika 3-2
Csákvár–Szentlőrinc 1-2
DEAC–Ajka 0-1
Dorog–Szolnok 1-1
Kaposvár–Vasas 1-2
Nyíregyháza–Siófok 1-2
Soroksár–Gyirmót 0-1

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő