11 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapSportÉremeső a pécsi úszóknak

Éremeső a pécsi úszóknak

A pécsi úszószakosztály sportolói ismét remekeltek az elmúlt hétvégén: Debrecenből és Kaposvárról a sok-sok dobogós hely mellett egy országos bajnoki címet is sikerült bezsebelni – olvasható a PSN Zrt. honlapján.

Az Országos Medencés Hosszútávúszó Bajnokságon 3 sportoló képviselte Pécset: Szabó Patrik, Hartmann Máté és Májlinger Bence.

A 2. napon, 1500 gyorson és 3 kilométeren csaptak össze a versenyzők. Utóbbi távon Májlinger Bence kiváló időeredménnyel bronzérmes lett, 1500 méteren Hartmann Máté ranglistavezető időt úszva, magabiztos versenyzéssel országos bajnoki címet nyert.

A bajnokság 3. napján Hartmann Máté 5000 méteres távon a dobogó második fokára állhatott fel. Szabó Patrik ugyanezen a távon óriási egyéni csúccsal pontszerző ötödikként csapott célba.

A háromnapos OB-n Hartmann Máté egy arany- és egy ezüstérmet, Májlinger Bence egy bronzot szerzett Debrecenben.

Egy másik megmérettetés is várt a PSN úszóira a dél-dunántúli meghívásos felmérő verseny 2. fordulóján. Kenderesi Tamás 200 méter pillangón, Jászó Ádám 100 méter gyorson és 100 méter háton ugrott vízbe. A 26 fős csapat összesen 24 érmet szerzett (12 arany, 7 ezüst, 5 bronz).

Sok egyéni csúcs is született.

Gratulálunk a sportolóknak!

További részletek ide kattintva olvashatók.

A képek forrása: psnzrt.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő