10 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapSportAtlétikaÉrmekben gazdag idény áll a PSN atlétái mögött - és még nincs...

Érmekben gazdag idény áll a PSN atlétái mögött – és még nincs vége!

Az egész idei évben szép eredményeket értek el a PSN Zrt. atlétika szakosztályának sportolói. Ugyan a covid miatti kényszerszünet nem tett túl jót a pécsieknek, újra felvették a ritmust és folytatták az elismerések bezsebelését.

Jól kezdték az évet a PSN atlétái: a februári Fedett Pályás Országos Bajnokságon a 13 évesek között Nagy Lujza 600 méteres futásban bronzérmet szerzett, magasugrásban Várkonyi Balázs szintén (130 centiméterrel). Garamvölgyi Petra rúdugrásban a 410 cm-es országos ifjúsági csúccsal ezüstérmes lett, Borhy Anna 370 centiméterrel az ötödik helyen végzett. Farkas Bence 200 méteren második lett, távolugrásban Brunner Hugó ifjúságiként 657 centiméterrel a nyolcadik helyet szerezte meg.

Az Ifjúsági és Junior Országos Bajnokságon Farkas Bence már az első helyet szerezte meg 200 méteren, 60 méteren pedig ezüstérmes lett. 3000 méteren Varga Eszter bronzot szerzett. A junior rúdugrást Borhy Anna nyerte 371 centiméterrel, az ifjúságiaknál Garamvölgyi Petra nyert 401 centiméterrel. Távolugrásban Brunner Hugó harmadik lett 656 centiméterrel.

Garamvölgyi Petra korosztályos csúcsot is döntött

Ferenczi Imre, a PSN Zrt. atlétika szakosztályának vezetője szerint a jó fedett pályás idényt kissé megtörte a koronavírus miatt kialakult helyzet.

– Elsősorban az ügyességi atlétáknak okozott kisebb visszaesést a technikai munka hiánya, ennek ellenére rendkívüli módon tudtak helytállni a szabadtéri idényben is. Augusztus, szeptember hónapban hétről hétre versenyről versenyre kellett bírni a terhelést nem csak nekik, az edzőknek is. A rendkívüli, szokatlan helyzet kevés sportolónak kedvezett, így elmaradtak az egyéni csúcsok, de talán túlzás is lett volna ilyen versenysorozatban, ilyen felkészülési körülmények között csúcsokat várni a fiataloktól – mondta.

Ferenczi Imre szakosztályvezető

A Felnőtt Országos Pályabajnokságon Garamvölgyi Petra ismét dobogóra tudott állni, III. helyen végzett 380 cm-el. 3000 méteres akadályfutáson Varga Eszter az ötödik helyen végzett.

Junior Országos Bajnokságon 100 méteren Farkas Bence jó idővel a második helyen tudott végezni, míg a 200 méteren nem talált ellenfélre. 3000 méteres akadályfutáson Varga Eszter folytatta jó szereplését és I. helyen végzett.

A budapesti bajnokságokat követő hétvégén már Debrecenben folytatták a küzdelmet az ifjúsági atléták.

100 méteren Brunner Hugó hatodik, míg távolugrásban nagy küzdelemben győztesen került ki a versenyből, eredménye 678 cm. 100 m leány futamokból Garamvölgyi Petra bizonyította gyorsaságát és IV. helyen végzett a sprinterek között. Rúdugrásra kissé elfáradt és 371-gyel azért még elcsípte a dobogó harmadik fokát.

Az év további versenyei a Liga döntők, felnőtt csapatbajnokságok a megszokott magas színvonalú eredményeket hoztak. Varga Eszter volt az, aki hétről hétre javított egyéni csúcsain és az utolsó Szuper Liga döntőjében elért egyéni csúcsa 3000 méteres akadályfutáson (10;49) már nemzetközileg is kiemelkedő teljesítmény, amivel felzárkózott a legjobbak mellé.

A PSN atlétái sok érmet gyűjtöttek ebben az évben

Kiesett a sérülési hullámmal küzdő, magasugró, hétpróbázó Kárpáti Enikő.

A versenyszezonnak azonban még nincs vége, visszavan még a Serdülő, Újonc Bajnokság, a 10 000 méteres Bajnokság, a Mezei futó OB, valamint az U13 és fiatalabbak sport XXI versenyei.

– Sajnos a vírushelyzet miatt a nemzetközi viadalok elmaradtak így a legjobbjaink nem tudtak válogatott viadalokon, korosztályos világversenyeken bizonyítani. Reméljük, hogy a következő évben rendeződik a versenyrendszer és a felkészülésünk is zavartalan lesz – mondta Ferenczi Imre szakosztályvezető.

A PSN atlétika szakosztályának edzői:

Béliné Fekete Viktória, Putsayné Völgyi Erzsébet, Fogarasi Sándor, Putsay Zoltán, Huszárné Kövesi Enikő, Halász Ádám.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő