Európba-bajnok, vb-bronzérmes centert igazolt a PEAC

A 33 éves, spanyol Beatriz Sanchez most először fog hazán kívül játszani, rutinja miatt szán fontos szerepet neki a PEAC.

Gyakorlatilag egy hét alatt lezongorázta az új igazolásokat az NKA Universitas PEAC NB I.-es női kosárcsapat, amely ma bejelentette negyedik légiósát is. A korábbi spanyol válogatott center, a 190 centi magas Beatriz Sanchez a következő szezonban már az Európa-kupára is készülő pécsieket erősíti majd.

Sanchez eddigi karrierje során kizárólag hazájában kosarazott, ott az élvonal több klubját is megjárta, a PEAC-hoz az Araskitól érkezett – ahol azért nem produkált kimagasló számokat, legalábbis meccsenkéni 3,2 pontja és 2,8 lepattanója nem mondható kiemelkedőnek. Azt ugyanakkor nem lehet elvitatni, hogy nagy név a szakmában. A Gironával volt korábban spanyol bajnok, és a válogatottban is szerepelt, nem is akárhogy. Amikor a spanyol nemzeti csapat tagja volt, a hispánok 2017-ben Eb-t nyertek, egy évvel később pedig világbajnoki bronzérmesek lettek. A PEAC is számít Sanchez elvitathatatlan rutinjára.

– Bea személyében egy olyan játékost sikerült igazolnunk, aki Európa bajnok, világbajnoki bronzérmes, és Európa egyik legerősebb bajnokságában, Spanyolországban játszotta le eddigi karrierjét – mondta el az új igazolásról Hartunk Anita, a PEAC klubigazgatója. – Játékában felismerhetők a spanyol kosárlabda kultúra jellegzetességei, jól futja a sávokat, agresszív védekezésben, és magas százalékkal dob kívülről. Rutinja kulcs lehet számunkra a következő szezonban. Biztos vagyok benne, hogy munkamorálja és pozitív kisugárzása fiatal játékosainkra is ösztönző hatással lesz.

Érthetően Sanchez is nagy várakozással tekint első „légiós-kiküldetésésre”

– Nagyon izgatott vagyok, a váltás miatt. Ez az első alkalom, hogy Spanyolországon kívül fogok játszani, és örülök, hogy ezt Pécsett tehetem meg. Nagyon várom már, hogy megérkezzek és elkezdhessek dolgozni a csapattal, szeretnék segíteni a klubnak abban, hogy elérje minden célját. Sokat hallottam a klubról és a városról, és nem is lehetnék boldogabb a döntésemmel, hogy itt fogok játszani – mondta a center a PEAC honlapjának nyilatkozva.

Sanchez leigazolásával gyakorlatilag késznek tekinthető az NKA Universitas PEAC kerete,  több légiós szerződtetését már nem tervezi a klub.

Így néz ki jelenleg a 2022/23-as szezonra készülő keret (az utánpótlásból felkerülő játékosokat nem számolva):

Ivana Katanic, Szücs Réka, Simon Zsófia, Wentzel Nóra, Ilina Selcova, Sierra Calhoun, Cierra Burdick, Kiss Virág, Beatriz Sanchez.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés