12 C
Pécs
csütörtök, április 18, 2024
KezdőlapSportLabdaEzt mondta Rossi a görögök elleni meccs után

Ezt mondta Rossi a görögök elleni meccs után

 A magyar labdarúgó-válogatott pénteken 1-0-ra kikapott Athénban Görögország vendégeként a Nemzetek Ligája C osztályában, így a harmadik fordulót követően a harmadik helyre csúszott vissza a csoportjában.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese bizonytalan védekezéssel kezdett a Szpírosz Lúisz Olimpiai Stadionban, de hamar kiegyenlítetté vált a játék. A 65. percben Kosztasz Mitroglu révén első kaput eltaláló kísérletükkel szereztek vezetést a görögök, akik minimális előnyüket a lefújásig megőrizték. A szakemberek szerint egy pontra mindenképp rászolgált volna a magyar válogatott.

– Csalódottak vagyunk az eredmény miatt, mert alázatosan és szervezetten játszottunk. Két lehetőségünk is volt az első félidőben, de nem volt szerencsénk, noha ugyanolyan színvonalon játszottunk, mint a görög együttes – értékelt a találkozó után az MTI kérésére Marco Rossi szövetségi kapitány. Megjegyezte, hogy egy-két szituációban elvesztették a szervezettségüket, ennek ellenére csapata szerinte jobban játszott, mint Budapesten, viszont most nem lett meg az eredménye.

Rossi elmondta: a félidőben a védelem feljebb húzódását kérte, ennek hatékony megvalósulása azt eredményezte, hogy sokszor csak hátrafelé tudták játszani a labdát a görögök. A szakvezető kitért rá, nem tekint a sorozat végére és a helyezésekre, csak a következő összecsapásra koncentrál, és mindenképp győzni szeretne az észtek ellen. Megemlítette, nem lesz könnyű betalálni Tallinnban, hiszen az észtek eddig egygólos találkozókat játszottak.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő