12 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletFiatalabb csapattal is ismételnének a pécsi vízipólósok

Fiatalabb csapattal is ismételnének a pécsi vízipólósok

Szezonnyitó sajtótájékoztatón mutatta be új igazolásait a PVSK-Mecsek Füszért OB I.-es férfivízilabda-csapata. A gárda kerete alaposan megváltozott a nyáron, tovább csökkent az átlagéletkora is, ám a tavalyi 10. helyen így is meg akarja ismételni Török Viktor vezetőedzővel a klub.

De Blasio Antonio szakosztályelnök azzal kezdte az új szezon első sajtótájékoztatóját a Hullámfürdőben, hogy kiemelte: az előző bajnoki szezonban nagyon elégedett volt a csapat szereplésével.

– Még engem is meglepett, hogy milyen stabilan szerepeltünk – mondta az elnök. – Tizedik helyen zártunk, de nem sok hiányzott ahhoz, hogy a legjobb nyolc közé kerüljünk. Bár sok változás történt a keretünkben a nyár folyamán, az új bajnokságnak is hasonló célokkal vágunk neki.

Bár valóban nagy volt a játékosmozgás az utóbbi hetekben, azért az állandósság is jelen van, méghozzá a vezetőedző, Török Viktor személyében. Török tavaly debütált az élvonalban elsőszámú szakmai felelősként – Lukács Gergelyt váltotta –, és sikerrel is vette az első akadályt. Nem csoda hát, hogy szerződést hosszabbítottak vele.

– A nyári munkát már elkezdtük, az első héten a fizikális munkára helyeztük a hangsúlyt – árulta el a vezetőedző. – A játékosok nagyon jó állapotban érkeztek vissza a szünetről, így egy rossz szavam sem lehet. Az már most látszik, hogy nagyon lelkes, jó mentalitású társaság leszünk. Bízom benne, hogy idén még több fiatalnak tudunk majd lehetőséget adni, hogy megmutathassa magát az OB I.-ben.

Ez egyfelől eleve egy PVSK-s sajátosság, hiszen a klub már hosszú évek óta nagy hangsúlyt fektet a tehetségek beépítésére, másfelől pedig bizonyos értelemben kényszer is. Hogy miért? Erről a szakosztály vezetője, De Blasio Domenico beszélt.

De Blasio Domenico, szakosztályvezető

– A bajnokság végén több rutinos játékosunk is távozott, visszavonult – mondta De Blasio. – Baráth Ferenc, Zlatko Rakonjac és Csaba Márton pótlása nem lesz egyszerű, de eddig sem azzal voltunk soha elfoglalva, hogy miért nem fog valami sikerülni, hanem azzal, hogy hogyan fog!

A rutinos kapus, Baráth Ferenc visszavonulása után a posztot, az elsőszámú hálóőr, Józsa Ottó mellett egy fiatal pécsi titánnal fogja megoldani a PVSK, Gelencsér Máté kapott felnőttszerződést. Van két komoly erősítés is, hiszen egy évnyi kitérő után visszatér a csapathoz a center, Csacsovszky Alex, és Tatabányáról szerződött Pécsre Keresztúri Márton is. Mind a kettejüktől azt várja a szakmai stáb, hogy vezérei legyenek a PVSK-nak az új szezonban.

– Csacsovszky visszatérése azért is nagyon jó hír, hogy az előző évadban egyetlen centerrel, Kókai Szilárddal kellett megoldanunk a posztot, ami hatalmas energiákat emésztett fel az egész csapaton belül – mondta Török Viktor. – Keresztúri Marci egy gólerős, karakteres játékos, így biztosan nagy segítségünkre lesz.

Török Viktor, a PVSK-Mecsek Füszért vezetőedzője

A pécsi utánpótlásból kiöregedő Reisz Patrik is az OB I.-es csapat tagja lett, de érkezett még két fiatal tehetség Pécsre. Debrecenből a 20 éves Oltean Sebastian, és az OSC-től a balkezes Almási Patrik.

Sajnos a PVSK egyik játékosa, Tóth Gili Tamás pótlásáról is lehet, hogy gondoskodni kell majd. Tóth Gili fél éve koronavírusos volt, most pedig ennek szövődményeként szívizom-gyulladást kapott, ami miatt könnyen lehet, hogy fél vagy akár egy teljes évet is ki kell hagynia.

– Nem szeretek tippelgetni, jósolni meg pláne – vallotta be a vezetőedző. – Éppen ezért most még nem foglalkozom azzal, hogy mire lehetünk képesek az új szezonban. Ha már lement pár forduló, visszatérhetünk erre, azt azonban azért ki merem mondani, hogy nem hinném, hogy a kiesés elkerüléséért kellene majd küzdenünk.

A célkitűzés mindenesetre egyértelmű: az első tízbe várja a vezetőség a csapatot. Ami idén azért lehet, hogy nehezebb feladat lesz, mint tavaly. Két csapattal ugyanis csökkent a mezőny, 16 helyett már csupán 14 együttes alkotja az OB I. mezőnyét. Sietni persze nem kell sehova, a bajnokság majd csak ősszel indul. Addig még van idő, hogy összerázódjon a megújuló PVSK-Mecsek Füszért.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő