Gyenge játékkal kaptak ki Budimirék, nagy verést úsztak meg

Nagyon rossz napot fogott ki ma a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata, amely már 30 pontos hátrányban is volt a Körmend vendégeként, végül azonban a kicsit leeresztő ellenfélnek hála, csupán 81-70-re kapott ki.

hirdetés
Uránia Mozi

Az biztos, hogy nem ilyen évkezdésről álmodoztak a PVSK férfikosárlabda-csapatának szurkolói. A december végi két győzelem után legalább abban reménykedett mindenki, hogy Dragan Alekszics tanítványai szoros, jó meccset játszanak majd Körmenden. Pláne, hogy karácsony után épp a vasiakat győzte le otthon a Pécs.

A remények azonban hamar szertefoszlottak. Már az első negyedben kiütközött ugyanis, hogy ez nem a PVSK estéje. Védekezésben nem nagyon tudtak mit kezdeni ellenfelükkel a palánk közelében, elől pedig szinte mindegy volt, hogy melyik pécsi kosaras próbálkozott, nem jöttek a pontok. Az eladott labdák, a számolatlanul kimaradó dobások és a súlytalan védőmunka okán a félidőre szinte el is dőlt a derbi, hiszen 49-30-ra vezetett a Körmend.

Egy nagy fellángolás azért akadt a nagyszünet utánra, ugyanis három percre sem volt szüksége ahhoz Rujákéknak, hogy 53-43-ra módosítsák az állást. Ez azonban sajnos csak hirtelen felindulásnak bizonyult. A negyedből hátralévő időben ugyanis egy árva pont jött össze a PVSK-nak. A záró felvonásban így már nem amiatt izgulhattak a Panthers drukkerei, hogy szoros lesz-e a vége, hanem, hogy nem lesz e végül közte negyven…

Harminc már volt, szerencsére azonban a Körmend ezzel be is érte. Sőt, egy kicsit még el is lazázta a hajrát, így jócskán tudott szépíteni az eredményen a Pécs. Végül 11 ponttal nyertek a hazaiak, de a játékot elnézve ez bizony roppant hízelgő a Párducokra.

Egis-Körmend–PVSK-Veolia 81-70 (23-15, 26-15, 23-14, 9-26)
Kosárlabda-NB I., férfiak.
Egis-Körmend: THAMES 11, TAKÁCS 11/3, MÓCSÁN 17/3, Ferencz 6/3, TAYLOR 9. Cs.: Mosely 6, IRELAND 11/3, Németh, Durázi 7/3, Tóth N. 3, Oroszi. Vezetőedző: Ziga Mravljak.
PVSK-Veolia: Ruják 11/3, Funderburk 16/6, Demeter, Budimir 10/6, Meleg 4. Cs.: Lewis 9/3, BRKICS 17, Bíró L., Dragasevics 3, Carev, Rátvay. Vezetőedző: Dragan Alekszics