Hasítanak a pécsi asztaliteniszesek!

A PTE-PEAC csapata a múlt pénteki, hazai visszavágón 3-0-ra legyőzte a Kosiba Dániellel felálló spanyol Real Club Cajasur Priego Knolive együttesét, ezzel bejutott a negyedik szakaszba a férfi asztalitenisz Európa Kupában.

Az idén bajnoki ezüstérmes magyar gárda a múlt heti, idegenbeli első meccsen 3-2-es vereséget szenvedett, ráadásul kedvező szettaránnyal, így bizakodva várhatta a második összecsapást.
A pécsieknél ezúttal is Pető Zsolt, Demeter Lehel és Gerold Gábor lépett asztalhoz, s mindhárman megnyerték mérkőzésüket. A szerb válogatott Pető 3-1-re győzte le Carlos Machadót, Demeter pedig Kosibánál bizonyult jobbnak meglepően simán, 3-0-ra. A legszorosabb összecsapást Gerold és Alesandro Calvo meccse hozta, ezt végül – szetthátrányból fordítva, öt mérkőzéslabdát hárítva – a magyar játékos nyerte 3-2-re.
A Pécs ezzel a negyedik szakaszba került, onnan lehet majd bejutni a negyeddöntőbe, ahol a Bajnokok Ligájából átkerülő négy csapat kapcsolódik be a küzdelmekbe.
Az Európa Kupa az 1964-ben útjára indított ETTU Kupa jogutódja, a Bajnokok Ligája után a második legjelentősebb kontinentális klubsorozat.

Férfi asztalitenisz Európa Kupa, harmadik szakasz, visszavágó:
PTE PEAC Kalo-Méh – Real Club Cajasur Priego Knolive TDM (spanyol) 3-0
Továbbjutott: a Pécs 5-3-as összesítéssel.