Hirdetés

Szeptember 14-én ismét ezrek gyűlhetnek össze a pécsi Széchenyi téren, hogy részt vegyenek a „Fuss a rákgyógyításért” eseményen, és egy jó hangulatú futás, vagy épp séta keretében jótékony célt támogassanak. A futást eddig tíz alkalommal szervezte meg nagy sikerrel a Dunántúli Postás Sportegyesület (DPSE), de idéntől a két intézmény együttműködésének és kiváló szakmai kapcsolatának köszönhetően a Pécsi Tudományegyetem Sportirodája lesz a rendezvény „házigazdája”.

Minden jótékonysági esemény egyik legfontosabb kérdése, hogy mire fordítják a bevételt, mit lehet vele támogatni. A „Fuss a Rákgyógyításért” eddigi tíz éve alatt összegyűjtött több mint húszmillió forintot, az első forinttól az utolsóig a betegekre, az ő komfortérzetük növelésére költötték egy alapítvány révén.

A befolyt összegekből beszereztek többek között egy olyan modern műszert, úgynevezett videókolposzkópot, melynek segítségével a legapróbb elváltozások is felfedezhetőek, jelentősen növelve ezzel a gyógyulás esélyét.

Kialakítottak egy új kemoterápiás helyiséget, de vásároltak televíziót, hűtőt, bútorokat is.

Sőt, a rászoruló betegek esetében még a lakhely és a kezelések helye közötti utazási költségeket is át tudták vállalni, köszönhetően a Fuss a Rákgyógyításért jótékony résztvevőinek!

Az egyetem közleményéből kiderül: szeptember 14-én tehát ismét lehet futni, sétálni, vagy akár kutyát sétáltatni egy jótékony célért Pécsett. A jelentkezés módjáról a nyár végétől folyamatosan tájékoztatja majd az érdeklődőket a PTE Sportiroda.

(Fotó: Csortos Szabolcs/UnivPécs)

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét