12 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapSportAtlétikaIsmét egy jó célért futhatunk Pécsett

Ismét egy jó célért futhatunk Pécsett

Nagyszabású jótékonysági futóverseny lesz Pécsett szeptember 14-én.

A „Fuss a rákgyógyításért!” elnevezésű futást eddig tíz alkalommal szervezte meg a Dunántúli Postás Sportegyesület (DPSE), azonban az idei évtől a két intézmény együttműködésének és kiváló szakmai kapcsolatának köszönhetően a Pécsi Tudományegyetem Sportirodája lesz a rendezvény „házigazdája”, közölte az egyetem.

Idén a jótékonysági futás kedvezményezettje az Eurakvilo Gyermekonkológia és Gyermekhospice Közalapítvány lesz.

Szeptember 14-én tehát ismét lehet futni, sétálni, de akár kutyát is sétáltatni egy jótékony célért Pécsett.

A regisztráció kezdete 9 órától lesz a pécsi Széchenyi téren, majd 10.30-kor az ünnepélyes megnyitó és bemelegítés kezdődik.

A start 11-kor lesz, negyed egykor pedig már tombolasorsolást tartanak értékes nyereményekkel.

A táv 2,6 kilométer, a tervezett útvonal: Széchenyi tér – Irgalmasok u. – Citrom u. – Jókai tér – Apáca u. – Szent István tér – Janus P. u. – Mária u. – Flórián tér – Nagy Flórián u. – Király u. – Széchenyi tér.

Előzetes regisztrációra is mód van, szeptember 10-ig, amelyet az egyetemisport.pte.hu/esemeny/fuss_rakgyogyitasert oldalon lehet megtenni.

A helyszíni regisztráció ideje szeptember 14. 9.00–10.30 között.

A nevezési díj egységesen minimum 1000 forint. A részvételt – a készlet erejéig – ajándékpólóval jutalmazzák a szervezők.

Az előzetesen regisztrálók az ajándékpólót személyesen (Rektori Kabinet, Vasvári Pál utca 4./213-as iroda) vagy futónagykövetük által vehetik át szeptember 12-én és 13-án a nevezési díj befizetése mellett. Ugyanis arra is van mód, hogy valaki előzetesen futónagykövet legyen, aki ismerősei, barátai köréből toboroz minél több futót, előzetesen összegyűjti a nevezési díjakat és kiosztja az ajándékpólókat. A legtöbb futót toborzó nagykövet díjazásban részesül.

A Tettye Forrásház Zrt. friss ivóvizet biztosít a futók számára. A póló viselői a futónapon kedvezményesen tekinthetik meg a Pécsi Állatkertet, a Pécsi Tudományegyetem Botanikus kertjét és a Csontváry Múzeumot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő