10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapSportItthoni szálak a futball bundabotrányban

Itthoni szálak a futball bundabotrányban

Magyarországon több csapat és személy neve merült fel a nemzetközi labdarúgó bundabotrányban, de sem a számokról, sem a mérkőzésekről nem beszél egyelőre a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI), amelyet annak kapcsán keresett meg az MTI, hogy külföldi hírügynökségek múlt heti jelentése szerint a korábbi 200 helyett 270 mérkőzés, köztük a 13 helyett 14 magyarországi találkozó szerepel a bochumi ügyészség vizsgálati anyagai között.

„A nyomozás érdekeire hivatkozva jelenleg az ügyben nem kívánunk személyeket, csapatokat vagy mérkőzéseket megnevezni. A nyomozás során egyébként folyamatosan zajlanak a kihallgatások és egyéb nyomozati cselekmények” – tartalmazza a NNI válaszlevele. A tájékoztatásból nem derül ki, hogy gyanúsítás történt-e.

Az NNI arról is beszámolt, hogy folyamatosan együttműködnek a külföldi társszervekkel. Emlékeztettek: a német társhatóságok megküldték a magyar rendőröknek azokat a nyomozati iratokat, amelyek magyarországi vonatkozásúak.

A magyar rendőrség tavaly decemberben indított nyomozást a futball bundabotrányban vesztegetés vétsége és más bűncselekmények gyanúja miatt. A múlt heti adatok szerint Németországban (8), Svájcban (3), Törökországban (körülbelül 70) és Horvátországban (22) vettek őrizetbe embereket a bundabotránnyal összefüggésben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő