Jól sikerült Michelisznek az időmérő futam

Jól tért vissza a Hyundai WTCR mezőnyébe Michelisz Norbi: egyből egy 2. rajthelyet szerzett meg a címvédő a Slovakia Ringen. A másik magyar, Tassi Attila nagy csattanást úszott meg a Hondával. 

Az első szakaszt követően Michelisz Norbert legjobb magyarként a hatodik helyen ment tovább, Tassi a 11. helyet szerezte meg, Boldizs Bence és Kismarty-Lechner Gábor, a Zengő Motorsport két magyar pilótája a 16. és 22. helyen estek ki.

Az időmérő első harmada az első futam rajtsorrrendjéről is döntött.

A Q2-ben a fordídott rajtrácsos második futam rajtsorrendje dőlt el, ám az eredmények véglegessé válása előtt jött egy piros zászlós megszakítás, amikor Tassi Attila egy megpördülés után a gumifalról csúszott vissza a pályára. Szerencsére Tassi és a kocsi is megúszta komolyabb kár nélkül, ám ezzel egyrészt Tassi hamar elszállt.

A fordított rajtrácsos futam első rajthelyét a hondás Néstor Girolami szerezte meg, Michelisz pedig a harmadik helyen jutott tovább a legjobb öt közé.

Végül az egyik audis, az első futam pole pozícióját is megnyerő Nathanaël Berthon volt a leggyorsabb, mögötte viszont egyből Michelisz következett a sorrendben, aki így a vasárnapi zárófutamot a 2. helyről kezdheti majd meg.

Hirdetés