Nem profik, nem a leggyorsabbak, még csak nem is futnak évek óta, ám az biztos, hogy a legjótékonyabb cél motiválja őket: súlyosan beteg gyerekek táboroztatására szeretne pénzt gyűjteni a két pécsi édesanya.

Tóth Bernadett és Radnai Teréz egy éve léptek be a FutaPécs SE sportolói közé, ahol nagyon jól érzik magukat. Az egyesület edzésein ismerték meg egymást és kötöttek barátságot, ráadásul június 3-án életükben először állnak rajthoz a Plitvice Maraton félmaratoni távján, teljesítményükkel a Bátor tábor lakóit szeretnék támogatni. Tóth Bernadett korábban is futott már, de egyedül nem annyira érezte jól magát, így ellátogatott a FutaPécs SE edzésére, majd ott is ragadt.

– Az egyik legjobb barátnőm gyermeke pár éve részt vett a táborban és nagyon pozitív
tapasztalatokkal, élményekkel tért haza, olyan játékokat is kipróbálhatott például, amelyekre máshol nem lett volna lehetősége. A táborba érkező gyerekeknek minden szolgáltatás, étkezés, ellátás ingyenes, ám a létesítményeket működtető alapítványnak nagyon sok pénzre van szüksége ahhoz, hogy évről évre megfelelő körülmények között tudja fogadni a gyerekeket, így úgy gondoltuk, hogy futásunkkal a Bátor tábort szeretnénk támogatni – kezdte Tóth Bernadett.

 

Radnai Teréz egy másodpercig sem gondolkodott barátnője felvetésén, rögtön igent mondott a lehetőségre és közösen kezdtek el felkészülni a június 3-ai Plitvice Maratonra.

– Számunka nem az időeredményünk a fontos, nem is álltunk még dobogón sem, de hetek óta egy igazán jó ügyért futunk, így olyan céljaink vannak, amelyeket mindenképp teljesíteni szeretnénk. Nagyon élvezem a közös futásokat, melyek alkalmával nem elérhetetlen célokat tűztünk ki magunk elé, hanem a rendszeresség és a mozgás szeretete volt mindig is a fontos számunkra. Az élménykülönítményes futással pedig egy új motivációt találtunk magunknak, amit szeretnénk jövőre is megismételni – árulta el Radnai Teréz, akivel fia szerettette meg a futást.

A két pécsi sportoló június 3-ig 200 000 forintot szeretne összegyűjteni a Bátor tábor részére, amellyel például egy egész turnusnyi (70 fő) gyermeknek adott ajándékot (póló, sapka, kulacs, karkötő) tudna fedezni az alapítvány. Fontos megjegyezni, hogy az adományozás anonim módon is történhet, de az élménykülönítmény oldalán keresztül akár bátorító üzeneteket is lehet hagyni a sportolóknak, emellett akár 1000 forint is sokat jelenthet a végső cél elérésében.

A hölgyeket ezen az oldalon keresztül lehet támogatni.

Ez a futás is jótékony
Június 3-án rendezik az ÁRKÁD Pécs Futófesztivált, amely nem a stopperrel mért időeredményekről, hanem a mozgásról és annak szeretetéről szól majd, ráadásul aki rajthoz áll, nevezési díjával a Koraszülöttek és Újszülöttek Egészségéért Alapítványt is támogatja. A futókat a hatszoros világbajnok aerobikos sztáredző, Szentgyörgyi Rómeó melegíti be, miközben Metzker Viktória pörgeti a lemezeket. Az érdeklődők akár online is tudnak regisztrálni, de a helyszínen is lehetőséget biztosítanak a nevezésre a szervezők. A futók 10 órakor rajtolnak majd a Nagy Lajos király útjáról és teljesítik a 3 kilométeres belvárosi kört, amely a rendezők ígéretei szerint tele lesz élményekkel és meglepetésekkel.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés