5 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapAjánljukKerekesszékes társukért fogtak össze a pécsváradi focisták

Kerekesszékes társukért fogtak össze a pécsváradi focisták

Pécsváradon csúcspontjához ér az a jótékonysági akció szombaton, melynek hagyománya közel tíz évre nyúlik vissza. Megye I-es bajnoki címük megszerzése után ugyanis összefogtak egykori csapattársukért, aki egy súlyos balesetben bénult le. Mára több mint hárommillió forintot sikerült gyűjteniük számára. 

A lebénult csapattárs megsegítésére minden évben rendeznek jótékonysági kispályás foci tornát, idén a 10 évvel ezelőtti bajnokcsapatuk mellett az Újpest és a PMFC öregfiú-gárdája is tiszteletét teszi a kupán. Az adománygyűjtési akció alapvetően 3 millió forintot célzott meg, amelyből Attila új, korszerű elektromos kerekesszéket kaphatna. Azonban ez a pénz már meg is lett, úgyhogy a további cél az, hogy hasznos kiegészítőket és esetleg még egy új ágyat is kapjon.

Az esemény Facebook-oldalán még lehet licitálni a felajánlott értékes tárgyakra, mint pl. Juhász Roland „bajnokcipője”, Dárdai Pál, Dibusz Dénes, és a dortmundi Aubameyang meze; sőt Tóth Edu humorista jóvoltából az ő és több kollégája által aláírt Dumaszínház FC meze is megszerezhető. Aki pedig más módon támogatná anyagilag a nemes cél megvalósulását, az például támogatói jeggyel, vagy szombaton a helyszínen belépőjegy vásárlásával segíthet.

A Focikupa Ateszért – vagy más néven Öregfiúk Focikupa Pécsvárad szombati programja a következő:

16:00 Kapunyitás

16:50 Megnyitó

17:00 Újpest Öregfiúk – Pécsvárad (2006/2007 bajnok) mérkőzés

17:45 Tombola

18:00 Pécsvárad – PMFC Öregfiúk mérkőzés

18:45 Tombola

19:00 PMFC Örgefiúk – Újpest Öregfiúk mérkőzés

19:45 Tombola

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő