13 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapHírzónaBelföldKét lépcsőben 16 csapatra csökken az NB II. mezőnye

Két lépcsőben 16 csapatra csökken az NB II. mezőnye

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége keddi ülésén arról döntött, hogy az NB II. jelenleg 20 csapatos mezőnyét két lépcsőben 16-ra csökkenti.

Bár jó ideje hallani már arról is, hogy az MLSZ az élvonal létszámának növelését tervezi, a tegnapi döntésből kiderül, hogy egyelőre az OTP Bank Ligában marad a 12 csapatos mezőny.

Azonban az NB II. és az NB III. létszámának csökkentéséről is döntés született kedden. A másodosztályban 2013 óta 20 csapat verseng, azonban a szövetség most úgy határozott, hogy két lépcsőben előbb 18, majd 16 fősre szűkíti a mezőnyt. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a következő, nyáron startoló 2022/23-as szezon még 20 csapattal indul, azonban az azt követő már csak 18-cal, míg a 2024/25-ös évadot már 16-os mezőnnyel kezdik a Merkantil Bank Ligában. A pontos részletekről ugyan még nem számolt be az MLSZ, de ez minden bizonnyal azt jelenti, hogy a következő két kiírásban is több lesz majd a kieső, mint eddig.

Ezzel párhuzamosan az NB III. mezőnye is változik majd, a szövetség tájékoztatása alapján a harmadosztályban 2023/24-től kezdődően négy csoportban 16-16 csapat versenghet majd.

A PMFC jelenleg az NB II. 10. helyén áll, bár a remények szerint a pécsi klubot nem igazán kell, hogy mélyebben megérintse a létszámcsökkentés híre, ugyanis a nyári tulajdonosváltás óta többször is elmondták már a klub vezetői, hogy 2-3 éven belül az élvonalba szeretnének jutni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő