Komoly erősítést jelentett be a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata

Az amerikai Tyaunna Marshall Csirke Ferenc együttesében folytatja pályafutását. Korábban az év bedobója is volt Magyarországon, de mellette még egy légiós szerződtetését jelentette be PEAC.

Bár még hosszú hónapok vannak hátra a 2021/22-es kosárszezon őszi rajtjáig, a PEAC-Pécs együttesének kerete szinte már készen is van. A mai napon jelentette be a pécsi klub, hogy két amerikai játékossal erősített, és ezúttal az „erősítés” kifejezés készpénznek vehető.

A 175 centiméter magas, 28 éves, 2-3-as poszton bevethető Tyaunna Marshall legutóbb Olaszországban, az élvonalbeli Regusa csapatában játszott, de a magyar szurkolóknak nem nagyon kell bemutatni, korábban ugyanis megfordult már a Szekszárd gárdájában, ahol olyan kiváló teljesítménnyel rukkolt elő, hogy a 2019/20-as szezonban az NB I.-ben az Év bedobójának választották, de sokat mond róla, hogy beválasztották már korábban az olasz liga All Star csapatába is.

A palánkok közelébe is igyekezett minőségi légióst igazolni a PEAC, ami úgy fest, sikerült is a 25 esztendős, 188 centiméter magas Chelsea Nelson személyében. A legutóbbi két szezont Izraelben, a Hapoel Rishon Le-Zion csapatánál töltötte, és a mögöttünk hagyott idényben egészen pazar statisztikai mutatót produkált, hiszen közel 19 pontot és 9 lepattanót hozott össze meccsenként.

A PEAC honlapján Éles Péter klubmenedzser elmondta, hogy a két új igazolást augusztus elejére várják, amikor a csapat elkezdi a felkészülést a következő szezonra.

Az új keret mindenesetre valóban a készhez nagyon közeli állapotban van, mivel az már korábban eldőlt, hogy két magyar válogatott játékos, Kiss Virág és Wentzel Nóra, valamint a szlovák nemzeti csapat tagja, Nikola Dudásová is marad Pécsett, mint ahogyan Sarok Nikolett és Szűcs Réka is a PEAC-ban játszik jövőre is. Mellettük pedig a Rátgéber Akadémia növendékei közül Ilina Selcova, Laczkó Sára, Olawuyi Adenike, Csényi Anna, Kötő Luca és Bojtár Boglárka is az élvonalbeli felnőttcsapat keretének tagja lesz.

Fotó: PEAC-Pécs

hirdetés
Uránia Mozi
Hirdetés