13 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapSportKözel másfél ezer futó érkezik Pécsre!

Közel másfél ezer futó érkezik Pécsre!

A tájfutók köreiben jól ismert Hungária Kupának minden évben más-más régió ad otthont, 2017-ben Pécs harmadízben nyerte el a szervezés jogát az augusztus 8-12 között megrendezett eseményre. Idén közel másfél ezer futó nevezett a versenyre, Európa számos pontjáról érkeznek. 

A Hungária Kupa a legrangosabb kupaverseny Magyarországon, mely majdnem egy egész hétig tart. Pécs harmadízben rendezi meg a kupát – idén Orfű, Abaliget és Pécs környékén –, legutóbb 2007-ben volt városunk a szervező, akkor rekordszámú versenyző érkezett a versenyre.

Azután, a 2011-es pécsi szenior világbajnokság – World Masters Orienteering Championships – vitte a baranyai rendezők hírét, többek között ennek is köszönhető, hogy huszonhét nemzet, közel ezerötszáz futója nevezett a 2017-es Hungária Kupára. Jönnek sportolók Svájcból, Finnországból, Szlovákiából, és még sok más országból. Az esemény persze nem csak profi versenyzőknek szól, aki kedvet kapna ehhez a soknyelvű, színes forgataghoz, a helyszínen is nevezhet és kipróbálhatja a sportot.

Az unikumnak számító Orfű, Abaliget térsége örökre szóló élmény a tájfutók számára. A Vízfő, Szuadó és Szarvaskút neve hallatán megborzong, aki már futott itt. A változó domborzatú, mély víznyelőkkel gazdagon borított vidéken völgyek és gerincek váltják egymást, melyek igazi kihívást jelentenek a legtapasztaltabbaknak is.

A verseny első két napját Orfűn, a harmadik napját a Rácz Tanyán, negyedik és ötödik napját pedig Abaligeten rendezik meg.

Még több információt itt találhatunk!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő