Lassan, de biztosan újraindult a sportélet a Rátgéber Kosárlabda Akadémián

Hirdetés

A fokozatosság elvét és a maximális óvatosságot szem előtt tartva, minden ajánlott óvintézkedést (mint például a maszk viselete, a kézfertőtlenítés és a távolságtartás) alkalmazva újraindult a tehetséges sportolókkal folytatott munka a Rátgéber Kosárlabda Akadémián, ma kora délutántól már edzéseket tartottak a kapuit március 14-én, a koronavírus-járvány miatt bezárt utánpótlásnevelő intézményben.

Május 4-től sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között Magyarország egész területén megtartható, illetve megengedett a sportegyesületek által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel.

– A mai napon újraindult az élet az akadémián, de egyelőre a hangsúly a fokozatosságon van. Továbbra is maximálisan betartunk minden előírást, szabályt, mert a legfontosabb a játékosok, az itt dolgozók egészsége. Szerencsére az intézményünk olyan infrastrukturális adottságokkal bír, amelyeknek köszönhetően a három benti pályára külön bejáratokon is be lehet jutni, ráadásul ezeket el lehet szeparálni egymástól. Ezeket a lehetőségeket most ki is használjuk. A munkát kiscsoportokban indítottuk be, egy pályán legfeljebb tízen tartózkodhatnak, vagyis az egyéni képzésé lesz a főszerep. Első körben a pécsi és környékbeli játékosainkkal kezdünk foglalkozni, aztán jövő héten megnyitjuk a kollégiumot, jöhetnek tehát a többiek is, ám egy szobában egyelőre csak egy fiatal lakhat. Azt látjuk, hogy tanítványaink nagyon örülnek az újraindításnak, szüleikkel pedig folyamatosan tartjuk a kapcsolatot. Továbbra is figyeljük a híreket, alkalmazkodni fogunk minden, negatív vagy pozitív változáshoz. Bízunk benne, hogy utóbbiból lesz több – fogalmazott Rátgéber László szakmai és stratégiai igazgató.

Hirdetés