5 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapSportLabdaLesimázta a PEAC a PINKK-et

Lesimázta a PEAC a PINKK-et

Az NKA Univeristas PEAC női kosárlabdacsapata könnyed játékkal nyerte meg, a csak nevében rangadónak számító pécsi derbit a PINKK-Pécsi 424 ellen.

Nem sok híja volt annak, hogy olyat lássunk a PEAC–PINKK mérkőzésen, ami bizony élvonalbeli szinten ritka, mint a fehér holló. Nevezetesen, hogy egy egész negyedet dobott pont nélkül abszolváljon az egyik fél. Persze nem kell sokat találgatni, a PINKK volt az, amely a meccs tizedik percében még nullán állt. Végül azért 27-0-s állásnál egy triplát csak sikerült elsüllyesztenie a csapatnak, így megmenekült a totális megsemmisüléstől. Igaz, már az első negyed végén eldőlt a meccs. Ezt persze előre is lehetett sejteni, hiszen míg a PINKK elsősorban a bentmaradás kiharcolásáért küzd majd idén, addig a Csirke Ferenc vezette PEAC-nak sokkal merészebb céljai vannak.

Nos, ezen az estén az NKA Universitas PEAC játszott egy kényelmes edzőmeccset, aminek a végén ráadásul nem csak tapasztalatokkal, de egy bajnoki győzelemmel is gazdagodott. Csupán az utolsó tíz perc volt olyan, ahol a PINKK egyenrangú ellenfél tudott lenni, igaz akkor Csirke Ferenc már a fakót játszatta. Az, hogy végül „csak” 35 pont lett közte, még igazából a PINKK számára volt hízelgő.

A PEAC ezzel negyedik idei bajnokiját is behúzta, és továbbra is hibátlanul áll a szezonban, a tabella harmadik helyén, míg a PINKK nyeretlenül foglalja el az utolsó helyet.

NKA Universitas PEAC–PINKK-Pécsi 424 86-51 (29-3, 21-14, 23-16, 13-18)
Kosárlabda-NB I., nők.

NKA Universitas-PEAC: DUDÁSOVÁ 12/6, Wentzel 8/3, Marshall 4, NELSON 14, KISS V. 18/3 Cs.: Sarok 8/3, Szücs R. 4, Selcova 2, LACZKÓ 11/9, Csényi 2, Kötő 3/3, Bojtár. Vezetőedző: Csirke Ferenc.
PINKK-Pécs 424: Tenyér 5, Szücs L. 7/3, Révész 6/3, Jáhni 10/3, Stewart 1. Cs.: Zsilinszky 9/3, VINCZE 13/9, Kovács, Horváth, Földing. Vezetőedző: Vanja Miljkovics.

Fotó: peacpecs.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő