Megszállták a triatlonosok a Tüskésrétet, pécsi sikerek is születtek!

Augusztus 3-án és 4-én tartották a PSN Zrt. által szervezett Triatlon Utánpótlás és Váltó Országos Bajnokságot a pécsi Tüskésréti-tónál, melyre idén 1130 sportoló nevezett. A vasárnapi versenynapon még a jégesővel is meg kellett küzdeniük a versenyzőknek, a legjobbak pedig délután vehették át az érmeket a kétszeres olimpiai bajnok Vári Attilától, a PSN Zrt. vezérigazgatójától.

A második alkalommal megrendezett nagyszabású sporteseményre a tavalyi versenynél közel 150-el többen, összesen 1130-an neveztek.

Szombaton 726 egyéni induló állt rajthoz újonc 1–2, gyermek és serdülő korcsoportokban. Emellett a sprintkupán az ifi, junior, felnőtt, szenior, veterán és elit versenyzők mérték össze tudásukat, amivel az országos ranglistaversenyre gyűjthettek pontokat.

Vasárnap 128 csapat 384 versenyzője vett részt a Váltó Országos Bajnokságon, ahol minden csapattag teljes szupersprint triatlon távot teljesített, mielőtt átadta társának az időmérő chipet. A váltó csapatokat azonos nemű tagok teszik ki. Szintén ezen a napon vehettek részt az Aquakid 1–2 futamán a licenccel nem rendelkező, 10 év alatti gyermek versenyzők.

A versenyen pécsi sikerek is születtek, a tegnapi nap folyamán Makkos Szabolcs ért el hatodik helyezést Újonc 1 kategóriában, a vasárnapi futamon pedig elit női kategóriában a dobogó második fokára állhattak fel a PSN Zrt. sportolói: Soós Fanni, Strobl Anita és Sárszegi Noémi.

Hirdetés