8 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapSportLabdaNehéz helyzetben a női kosarasok

Nehéz helyzetben a női kosarasok

Vereséggel kezdte a bajnokság negyeddöntőjét az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata, így ha hazai pályán nem tud egyenlíteni a Sopron ellen, lőttek a négy közé jutásnak.

Az alapszakaszt ötödik helyen záró pécsiek a szebb napokat is megélt Sopron ellen, idegenben kezdték meg a bajnokság negyeddöntőjét. A két nyert meccsig tartó párharc első félideje nem is nézett ki rosszul, hiszen Jovan Gorec tanítványai tíz perc után még vezettek is, de a nagyszünetben az eredményjelző álló 23-23 sem festett rosszul.

A Pazar védekezés azonban a harmadik negyedben elillant, tíz perc leforgása alatt 31 pontot rámoltak a hazaiak a pécsi gyűrűbe, ez pedig meg is pecsételte Weningerék sorsát, végül nagyon sima, 23 pontos győzelmet aratott a Sopron.

Ez azt jelenti, hogy szombaton hazai pályán az NKA-nak mindenképpen nyernie kell ahhoz, hogy életben tartsa elődöntőbe jutásról szőtt álmait, ha ugyanis másodszor is nyer a Sopron, már véget is ér a párharc.

Sopron Basket–NKA Universitas Pécs 77-54 (9-15, 14-8, 31-17, 23-14)
Kosárlabda-NB I., nők, negyeddöntő, 1. mérkőzés. Sopron, 500 néző. V.: Tóth Cecília, dr. Mészáros Balázs, Makrai Márton
Sopron Basket: PAPP 16/3, BÖRÖNDY 10, Varga 5/3, Sitku 7/3, BROOKS 19/3. Csere: Fegyverneky 5, Mompremier 8, Toman 7/3, Kókai -, Szikszai -. Vezetőedző: Gáspár Dávid.
NKA Universitas Pécs: Tadic 4, WALLACE 16/6, Weninger 7, Mérész 4, P. WILLIAMS 10. Csere: Simon -, Smailbegovic -, M. Williams 4, Olawuyi -, Kiss 5/3, Laczkó 4. Vezetőedző: Jovan Gorec.

Fotó: NKA

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő