Német Nagydíj: Lewis Hamilton győzött

Lewis Hamilton, a McLaren brit pilótája nyerte vasárnap a Forma-1-es világbajnoki sorozat Német Nagydíját. Mögötte a spanyol Fernando Alonso (Ferrari) lett a második, az ausztrál Mark Webber (Red Bull) pedig a harmadik. A 2008-ban világbajnok, 26 éves brit autóversenyző pályafutása 16., idei második futamgyőzelmét aratta.

A vb-címvédő és a pontversenyben 77 pontos előnnyel éllovas német Sebastian Vettel (Red Bull) ezúttal a negyedik helyen végzett.

Hamilton remekül elkapta a rajtot, megelőzte az élről startoló Webbert, Alonso pedig Vettelt kapta el. A második körben azonban a spanyol megcsúszott és Vettel ismét a harmadik helyen robogott.

A nyolcadik körben Alonso üldözőbe vette Vettelt és a célegyenes végén sikerült megelőznie a világbajnokot, aki két körrel később megcsúszott, megpördült, de sikerült visszakormányoznia gépét a pályára.

Az élbolyból először Webber cserélt kereket a 15. körben, majd nem sokkal később a többi pilóta is a boxutcában járt. A kerékcseréket követően Webber, Hamilton, Alonso volt a sorrend az élen, Vettel több mint 20 mp-cel lemaradva követte őket.

Webber a 31. körben másodszor cserélt kereket, eggyel később Hamilton is boxlátogatáson volt, Alonso maradt egy kör erejéig. A kerékcserék után Hamilton, Alonso, Webber volt az élcsoport sorrendje.

Hamilton kilenc körrel a zárás előtt cserélt harmadszor kereket, Alonso két körrel később járt a boxutcában és Hamilton mögé jött vissza az aszfaltcsíkra. Webber csak három körrel a leintést megelőzően volt kerékcserén. Az ausztrál a harmadik helyre jött vissza, Hamilton és Alonso mögé. Vettel az utolsó körben gyorsabb (kötelező) kerékcseréjével megelőzte Felipe Massát (Ferrari), így a negyedik helyen ért célba.

Hirdetés

Comments are closed.