8 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapSportNemzetközi versenyen utasított mindenkit maga mögé a pécsi testépítő

Nemzetközi versenyen utasított mindenkit maga mögé a pécsi testépítő

Az Aréna Kupa nemzetközi testépítő- és fitneszversenyt nemrég az idestova 13 éve versenyző Pozsgai Zsolt nyerte meg, ráadásul az abszolút nyertes címet is elhozva. A pécsi izomkolosszusnak saját bevallása szerint ez volt az utolsó ilyen jellegű megmérettetése, így különösen örülhet az eredménynek.

– Az Aréna Kupát céloztam meg fő versenynek. Régóta szerettem volna nyerni ott egy trófeát, ami idén sikerült is. A többi versenyen csak nagyjából 80-90 százalékos formát hoztam, hogy ne menjen ennek a rovására. Ezen a megmérettetésen is – a többihez hasonlóan – Grand Prixben indultam, ami egy magasság és súlykorlát nélküli kategória. Életem csúcsformáját szerettem volna nyújtani, ami sikerült is – nyilatkozta lapunknak a sportoló, akinek sikerült az abszolút bajnoki címet is elhoznia a versenyről. A női abszolút győztes egyébként egy szlovákiai hölgy, Henrieta Miková lett.

Pozsgai Zsolt 13 évig versenyzett ebben a sportágban, azonban ezen a szinten számára túl sok az áldozat, amit hozni kell a jó eredményekhez, mondta.

– Túl sok áldozattal jár, ami nem feltétlenül tud megtérülni. Itt nem az anyagiakra, sokkal inkább a rengeteg időre gondolok, amit elvesz máshonnan. Napi 4 óra edzés és munka mellett másra nem jut ideje az embernek, ráadásul a diéta is brutális. Úgy érzem, a csúcson hagyom abba, és hogy sokkal többet értem el ebben a sportágban, mint amit egyáltalán el mertem képzelni, amikor 2006-ban először versenyeztem, még juniorként – fejtette ki.

Hozzátette, a jövőben csak fekvenyomással fog versenyszerűen foglalkozni, de az önmagával szembeni elvárás itt is magas: a világbajnoki cím elnyerése.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő