Nyitray másodszor nyert túraautó-bajnokságot

Az osztrák Salzburgring adott otthont (meglehetősen változó időjárási körülmények között) a magyar túraautós bajnokság zárófutamainak. Az első kört még zuhogó esőben indították, és az utóbbi években hosszú távú viadalokon is remeklő pécsi Nyitray Béla (Endurance Club Hungary) kategóriája 2. helyére kormányozta a Peugeot 306-ost.

Ez egyben az abszolút értékelés 4. helyét is jelentette, ami a sokkal erősebb versenyautókat felvonultató mezőnyben kiváló eredménynek számít. Bár a második futamot egy jobb első defekt miatt fel kellett adnia, az éves értékelésben kategóriája élén végzett, megszerezve ezzel élete második bajnoki címét.

A salzburgringi futam egyben a Közép-európai Zóna Trófea sorozat utolsó előtti versenyhétvégéje is volt, ahol Nyitray Béla a nemzetközi értékelésben is bebiztosította magának a dobogót, hiszen 3. helynél rosszabb pozícióban már nem végezhet.

Az Endurance Club Hungary ezt megelőzően a hungaroringi 12 órás megbízhatósági versenyen is jól szerepelt, hiszen a dubai 24 órás versenyeket is megjárt Ford Fiestájukkal és két, 16 évesnél is fiatalabb versenyzőjükkel kategóriájuk 3. helyén fejezték be az embert próbáló küzdelmet.

Szűcs Zsolt írása.

Hirdetés