10 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapHírzónaNyitray másodszor nyert túraautó-bajnokságot

Nyitray másodszor nyert túraautó-bajnokságot

Az osztrák Salzburgring adott otthont (meglehetősen változó időjárási körülmények között) a magyar túraautós bajnokság zárófutamainak. Az első kört még zuhogó esőben indították, és az utóbbi években hosszú távú viadalokon is remeklő pécsi Nyitray Béla (Endurance Club Hungary) kategóriája 2. helyére kormányozta a Peugeot 306-ost.

Ez egyben az abszolút értékelés 4. helyét is jelentette, ami a sokkal erősebb versenyautókat felvonultató mezőnyben kiváló eredménynek számít. Bár a második futamot egy jobb első defekt miatt fel kellett adnia, az éves értékelésben kategóriája élén végzett, megszerezve ezzel élete második bajnoki címét.

A salzburgringi futam egyben a Közép-európai Zóna Trófea sorozat utolsó előtti versenyhétvégéje is volt, ahol Nyitray Béla a nemzetközi értékelésben is bebiztosította magának a dobogót, hiszen 3. helynél rosszabb pozícióban már nem végezhet.

Az Endurance Club Hungary ezt megelőzően a hungaroringi 12 órás megbízhatósági versenyen is jól szerepelt, hiszen a dubai 24 órás versenyeket is megjárt Ford Fiestájukkal és két, 16 évesnél is fiatalabb versenyzőjükkel kategóriájuk 3. helyén fejezték be az embert próbáló küzdelmet.

Szűcs Zsolt írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő