Olimpikonjait és paralimpikonjait köszöntötte a PTE

A Pécsi Tudományegyetem vezetői pénteken ünnepélyes fogadás keretében köszöntötte azokat a sportolókat, akik a PTE jelenlegi, vagy már végzett hallgatóiként vettek részt nyáron az Tokióban megrendezett olimpián, illetve az azt követő paralimpián.

Népes sportolói csoportot köszöntöttek a PTE Halasy-Nagy József Aulájában, hiszen nyáron összesen tíz olyan sportoló vett részt a olimpián és a paralimpián, aki vagy jelenleg is hallgatja az egyetemnek, vagy korábban itt végzett.

Az Univ Pécs beszámolója szerint Miseta Attila, a PTE rektora köszöntőjében azt emelte ki, hogy rendkívül büszke a sportolók kimagasló teljesítményére és arra, hogy az élsportot a tanulmányaikkal ilyen sikeresen össze tudják egyeztetni.

Az egyetemi lap az eseményről írt tudósítása végén azt írja, az olimpikonok és paralimpikonok az egyetem ezüstgyűrűjét és egyetemi kendőt, nyakkendőt vehettek át dr. Miseta Attila rektortól, akik e PTE-s emléktárgyak viseletekor is emlékezhetnek Alma Materük irántuk tanúsított elismerésére.

Őket köszöntötték: Sárosi Laura, Krausz Gergely, Madarász Dóra, Bajor Veronika, Iván Bence, Cirjenics Miklós, Bicsák Bence, Pupp Réka, Kenderesi Tamás, Konkoly Zsófia.

Fotó: univpecs.com

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés